banner
Gündem

ASÜ’lü gençlerden Filistin’e destek

Filistin’de 100 gündür devam eden saldırılar neticesinde su ve yiyecek sıkıntısı yaşayan Filistin halkı için, Aksaray Üniversitesi İnsan Hak ve Hürriyetleri Topluluğu Aksaray İHH Yardım Derneği, Aksaray Belediyesi ve Halk..

ASÜ’lü gençlerden Filistin’e destek
banner

Filistin’de 100 gündür devam eden saldırılar neticesinde su ve yiyecek sıkıntısı yaşayan Filistin halkı için, Aksaray Üniversitesi İnsan Hak ve Hürriyetleri Topluluğu Aksaray İHH Yardım Derneği, Aksaray Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile hayır çarşısı düzenledi.

ASÜ’lü öğrenciler ‘Gazzeye Umut Ol’ mottosuyla düzenlenen Hayır Çarşısına büyük ilgi gösterdi. İslami İlimler Fakültesinde görevli Doç.Dr. Mustafa Şen Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan dua ile hayır çarşısının açılışını yaptı.

Gazze’de yaşanan insanlık dışı soykırıma Aksaray kayıtsız kalmazken, halkında katıldığı çeşitli etkinliklerle soykırım kınanmış ve acil ateşkes çağrısı yapılmıştı. ASÜ’lü öğrenciler kampüs içinde yürüyüş yaparak tepkilerini göstermişler ve savaş suçluları yargılansın diyerek imza kampanyası başlatmışlardı. Bununla birlikte ASÜ’lü öğrenciler, düzenlenen hayır çarşısı ile Filistin’in her daim yanında olduklarını anımsattı.

Aksaray Üniversitesi Konferans Salonu’nda 15 Ocak tarihinde 1 gün olarak gerçekleştirilen hayır çarşısında öğrenciler ve İHH gönüllüleri görev aldı. Aksaray Belediyesi AKMEK ve Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin de yaptıkları ikramlıklarla destek olduğu kermes yoğun bir katılımla tamamlandı.

İHH Aksaray Dernek Başkanı Şenol Korkmaz; desteklerini esirgemeyen ve böyle bir imkânı sunan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş’a, Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’ e, Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Kadri Perek’e, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bayar Caner’ e, öğrencilere ve katkı sağlayan bütün gönüllülere teşekkür etti. Korkmaz, “Mazlumun yarasını sarmak için damla kadar da olsa yardım etme fırsatı bulduk, katkı sağlayan herkesten Allah razı olsun” dedi. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası