banner
Esnaf

Ayakkabıda yerli trendi

BAYRAM ALIŞVERİŞİ KAPSAMINDA HAREKETLENEN AYAKKABI SEKTÖRÜNDE YERLİ ÜRÜNLER TERCİH LİSTELERİNDE İLK SIRAYI ALIYOR Aksaray’da ayakkabı satışı yapan esnaflar,  Ramazan Bayramı’na sayıla günler kala satışlardan memnun. İlkbahar ve yaz sezonu için..

Ayakkabıda yerli trendi
banner

BAYRAM ALIŞVERİŞİ KAPSAMINDA HAREKETLENEN AYAKKABI SEKTÖRÜNDE YERLİ ÜRÜNLER TERCİH LİSTELERİNDE İLK SIRAYI ALIYOR

Aksaray’da ayakkabı satışı yapan esnaflar,  Ramazan Bayramı’na sayıla günler kala satışlardan memnun. İlkbahar ve yaz sezonu için yeni modelleriyle tezgâhları dolduran esnaflarçifte bayram yapmaya hazırlanıyor.

Eski saniye sitesinde faaliyet gösteren Gözlü Kundura işletmesi Cumali Ertuğrul, “Bayram öncesi sektörümüzde hareket başladı. Son dönemde yabancı markalı ayakkabılara, fiyatların pahalı olmasından dolayı vatandaşlarımızın talepleri ciddi oranda azaldı. Döviz kurunun yükselmesinden dolayı ithal edilenayakkabıların fiyatları da tavan yaptı. Bizde bayramda vatandaşlarımızı düşünerek, yüzde 80 oranında yerli üretim ayakkabılara yöneldik. Önceki bayramlarda ithal ayakkabılar vatandaşların ilk tercihi olurken, bu yıl ki tercih ise yerli ürünlerden yana değişti. Yerli ürünün fiyatı vatandaşlarımızı cezbediyor. Ortalama bir bayramlık ayakkabının fiyatı 350-900 lira aralığında değişiyor” dedi.

‘ERKEK AYAKKABISINDA İMİTASYON ÜRÜNLERİ TERCİH ETMEYİN’

Ayakkabı alırken içine çok dikkat edilmesi gerektiğini belirten Ertuğrul, “Ortopedik olması, içinin ve dışının deri olması ayakkabıda vatandaşlarımıza öncelikli tavsiyemizdir. Sektörümüzde dış görünüşü güzel ama içinde astarı zayıf olan ürünler de mevcut. Özellikle erkek ayakkabılarında imitasyon ürünleri kesinlikle tercih etmeyin. Çünkü bu tarz ürünler ayakta koku, mantar hastalığı gibi rahatsızlıklara yol açıyor. Spor kesimde ise rahat ve marka ürünleri tercih etmelerini öneriyoruz. Birde ayakkabıyı aldıktan sonra her gün giymemeliyiz. Sürekli giyildiği zaman çabuk deforme olmasıyla birlikte ayaklarınıza da zarar verebilir. Günlük ayakkabınızı değiştirmeniz lazım. Günlük değişim yaparak ayakkabı giydiğiniz zaman hem ayakkabınız kısa sürede deforme olmaz, hem ayak sağlığınızı korumuş olursunuz” diye konuştu. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası