banner
Özel

Azmiyle örnek oluyor

Aksaray’da doğuştan yüzde 70 görme engelli ve albinizmli 30 yaşındaki Faruk Özalp, iş hayatında verdiği mücadeleyle örnek oluyor. Hayata her zaman pozitif baktığını belirten evli 1 çocuk babası Özalp, “Günlük..

Azmiyle örnek oluyor
banner

Aksaray’da doğuştan yüzde 70 görme engelli ve albinizmli 30 yaşındaki Faruk Özalp, iş hayatında verdiği mücadeleyle örnek oluyor.
Hayata her zaman pozitif baktığını belirten evli 1 çocuk babası Özalp, “Günlük yaşamımız da ister istemez zorluklar oluyor. Güneşli havada gezdiğimiz zaman bizi olumsuz etkiliyor. Bizde güneşten korunmak için, gözlük ve uzun kollu elbise ile şapka takıyoruz. Sağ gözüm sol gözüme göre daha iyi. Bize geceleri güzel oluyor. Gündüz ise gözlerimizi açmakta zorluk çekiyoruz. Âmâ günlük ihtiyaçlarımızı karşılamak zorundayız. Bunun yanında evimizi geçindirmek için çalışıyorum. Benim azmim diğer albinizmli arkadaşlara örnek oluyor. Genç albinizmli arkadaşlarım beni örnek alıyor” dedi.
KENDİMİZİN VAR OLDUĞUNU
GÖSTERMEYE ÇALIŞIYORUZ
Albino hastalığının ailesinde genetik olduğunu ifade eden Özalp, “Bizim etrafımızda sıkıntı yapan yok. Bize farklı bakanlar var, san ki biz uzaylı gibi görenlerde var. Bu ise bize çok değişik geliyor. Hal bu ki çok sarışın insanlar var. Beyaz ve siyah insanlarda var. Biz den hoşlanan insanlarda var. Bizde elimizden geldiği kadar albinizmin için farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Kendimizin var olduğunu göstermeye çalışıyoruz. Bu konuda daha da hassas davranması istiyoruz. Bizi de dışlamasınlar. Bizde normal insanlar gibiyiz sadece ten rengimiz ve saç rengimiz farklı” diye konuştu. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası