banner
Esnaf

Balkış, ‘Sevilerek yapılan her iş güzel’

Aksaray’da uzun yıllardır çiçek sektöründe hizmet veren Özge Balkış, çiçek sektörü hakkında bilgiler verdi. Özge Çiçek Organizasyon İşletmecisi Balkış, son dönemlerde canlı çiçekler yerine yapay çiçeklerin daha fazla ilgi gördüğünü..

Balkış, ‘Sevilerek yapılan her iş güzel’
banner

Aksaray’da uzun yıllardır çiçek sektöründe hizmet veren Özge Balkış, çiçek sektörü hakkında bilgiler verdi. Özge Çiçek Organizasyon İşletmecisi Balkış, son dönemlerde canlı çiçekler yerine yapay çiçeklerin daha fazla ilgi gördüğünü dile getirdi. Kız istemede de artık yapay çiçeklere ağırlık verildiğini ifade eden Balkış, “Yapay çiçek ağırlıklı bizim işimiz. Zaten son dönemde artık yeni nesil kız isteme merasimlerinde yapay çiçekleri daha çok tercih ediyor görsellik açısından daha zengin olduğundan. Dolayısı ile bizde bu sektöre biraz daha ağırlık verdik. Canlı çiçeklerimizde var fakat yüzde 10 canlı yüzde 90 yapay diyebiliriz. Bunun dışında nişan hediyelikleri, çikolata çeşitleri, magnet çeşitleri gibi ürünlerimizde var. İşlerimiz gayet güzel zaten sevilerek yapılan her iş güzel bende oldukça keyif alarak yapıyorum işimi. Sosyal medyada pek aktif değiliz çünkü müşterilerimizin işletmemize gelerek birebir görerek almalarından yanayız. Hatta çoğu zaman müşterilerimiz ellerinde modellerle geliyorlar bunu yapabilir misiniz diye, yaptıktan sonra onlarda çok şaşırıp bu kadarını beklemediklerini dile getiriyorlar. Yani sipariş üzerine de çalışıyoruz” dedi.

Çiçek sektöründe en çok talep gören ürünlere vurgu yapan Balkış, “Son zamanlarda satışını çok fazla yaptığımız bir çiçek türü var onlarda kelebek çiçekler. Nasıl oldu bilmiyorum ama bir anda patlama yaptı her gün mutlaka satıyoruz satmadığımız gün yok yeri geliyor yetiştiremiyoruz bile. İçinde ışık olan modeller bu sene fazla ilgi görüyor. Bizde bu ayıcıklı modellerimizi yaptık içlerine ışık yerleştirdik. Işıklı modeller canlı çiçeklere göre çok daha fazla rağbet görüyor. Artık çağa ayak uydurmak şart. İnternet üzerinden sürekli yeni modelleri araştırıp müşterilerimize sunmaya çalışıyoruz. Ne kadar değişik bir şeyler üretebiliriz. Ben zaten üretmeyi ve çiçek yapmayı çok seviyorum. Benim babamda çiçekçi, baba mesleği olduğundan çocukluktan gelende bir ilgi alaka olunca, ne yapabilirim, piyasada olmayan farklı ne sunabilirim sürekli bir araştırma halindeyiz. Böylelikle de ortaya iyi işler çıkıyor haliyle” diye konuştu.

Yeni yılda çiçek fiyatları hakkında bilgiler veren Balkış, “Tabi yapay çiçekler canlılara göre fiyat olarak daha uygun. Mesela şu an gülün tane 75 lira iken yapay gülün tanesi 30 lira. Yani arada yarı yarıya fark var. Ama canlı çiçeklerde de sezonluk bir artış ya da düşüş yaşanabildiği için bir iki ay içinde düşecektir. Bazen dengeleniyor fiyatları eşit oluyor ama şu an için yapay çiçekler daha uygun. Ama toplumda şöyle bir algı var mesela ekmeğin ya da suyun zammını kabul edebiliyoruz ama çiçek sanki böyle hiç zamlanmayacakmış gibi geliyor. Oda zamlandı bütçe için artık çok ucuz şeyler değiller. Ama canlıya nazaran daha kalıcı ve daha ucuzlar” diyerek sözlerini tamamladı. Foto-Haber: Kamil İPEKLİ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası