banner
Gündem

‘Barınma krizinin acilen çözüme kavuşması gerekiyor’

Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, Türkiye genelinde ve Aksaray’da yaşanan barınma krizi ile ilgili acil çözüm bulunması için TBMM kürsüsünde açıklamalarda bulundu. Ev almanın hayal, kira fiyatlarının da kâbus olduğunu ifade..

‘Barınma krizinin acilen çözüme kavuşması gerekiyor’
banner

Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, Türkiye genelinde ve Aksaray’da yaşanan barınma krizi ile ilgili acil çözüm bulunması için TBMM kürsüsünde açıklamalarda bulundu.

Ev almanın hayal, kira fiyatlarının da kâbus olduğunu ifade eden Milletvekili Yaldır, “Konut kredisi faizleri üçe katlandı. Türkiye’nin tamamını kasıp kavuran ev ve işyeri kira fiyatlarındaki artış dayanılacak durumu çoktan aştı. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz yıl bu mecliste ev kiralarında artışı yüzde 25 ile sınırlandıran bir düzenleme geçmişti. Bu yasa sözde fahiş kira artışlarını durduracak, ülkede yaşanan barınma krizini çözecekti. Ancak görüyoruz ki bu düzenleme beklentileri karşılayamamış, hatta kiracı – ev sahibi geriliminin daha da ileri bir boyuta taşınmasına sebep olmuştur. Mahkemeler ev tahliye davaları dosyalarıyla dolmuş durumda, yaşanan kiracı – ev sahibi tartışmalarını her gün duyuyor, maalesef ki ölümle sonuçlanan kavgaları üzülerek izliyoruz. Seçim bölgem olan Aksaray’da da ciddi manada yaşanan barınma krizini gözlemliyorum. Kiracı-ev sahibi kavgalarının son bulup, toplumsal barışın sağlanması için barınma krizinin acilen çözüme kavuşması gerekiyor” diye konuştu. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası