banner
Gündem

Bir tarihi konak daha koruma altına alınıyor

Aksaray Belediyesi Çerdiğin Mahallesi’nde yer alan konağı koruma altına almak için çalışma başlattı. Yıllar içerisinde âtıl vaziyette duran çevresel ve iklimsel sebeplerden dolayı içerisinde toprak birikintileri oluşan yapının içi ve..

Bir tarihi konak daha koruma altına alınıyor
banner

Aksaray Belediyesi Çerdiğin Mahallesi’nde yer alan konağı koruma altına almak için çalışma başlattı. Yıllar içerisinde âtıl vaziyette duran çevresel ve iklimsel sebeplerden dolayı içerisinde toprak birikintileri oluşan yapının içi ve çevresi kazı çalışmaları ile temizleniyor

BAŞKAN DİNÇER: ‘AKSARAY’DA GÖRÜLMESİ GERKENLER LİSTESİNE BİR KONAK DAHA EKLENİYOR’

Köklü tarihi geçmişe sahip olan Aksaray’da tarihi mekanların restorasyonunu gerçekleştiren Aksaray Belediyesi, ecdat yadigarı bir eseri daha koruma altına alıyor.

Mülkiyeti Aksaray Belediyesine kazandırılan konağın mimari yapısı 19. yüzyıla ait tarihi Aksaray evlerinin en güzel örneğini yansıtıyor. Konağın restorasyon çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Evren Dinçer; “Şehrimizde birçok tarihi mekanı restore ederek gün yüzüne çıkarttık. Yeni dönemde de ecdat yadigarı eserleri gelecek nesillere ulaştırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çerdiğin Mahallemizde bulunan konaklardan biri olan konağımızı Kültür Varlıkları Koruma Kurulu ile istişare ve iş birliği içerisinde restore edeceğiz. Tarihi konağın restorasyonunun tamamlanmasının ardından şehrin kültür envanterlerine bir yeni mekânın daha ekleyeceğiz” dedi. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası