banner
Gündem

Bölgede birinciyiz

AKSARAY’DA HASTALIKLARDAN ARİ İŞLETME SAYISI ARTIYOR Aksaray, 2022 yılında ‘Hastalıktan Ari İşletme’ sayısı sıralamasında bölgesinde birinci oldu. Aksaray Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, bakanlık tarafından verilen ‘Hastalıktan Ari İşletme Belgesi’..

Bölgede birinciyiz
banner

AKSARAY’DA HASTALIKLARDAN ARİ İŞLETME SAYISI ARTIYOR

Aksaray, 2022 yılında ‘Hastalıktan Ari İşletme’ sayısı sıralamasında bölgesinde birinci oldu. Aksaray Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, bakanlık tarafından verilen ‘Hastalıktan Ari İşletme Belgesi’ sayılarında ciddi artışlar olduğunu söyledi.

2022 yılında 124 işletmenin belge aldığını ifade eden Saklav, Aksaray’ın Türkiye genelinde üçüncü sırada, İç Anadolu Bölgesinde ise birinci sırada olduğunu kaydetti. ‘Hastalıktan Ari İşletme’nin tüberküloz ve bruselloz hastalığı için yapılan testlerle negatif olan kaliteli et ve sür üreten işletme olarak adlandırıldığını aktaran Saklav; “Bizim hedefimiz çiftçilerimizin ürettiği ürünlere değer katmak, çiftçilerimizi doğduğu yerde doyurmak. Bu amaçla bakanlık ve valiliğimizce üreticilerimize yönelik desteklerimizi arttırarak sürdürüyoruz” dedi. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası