banner
Gündem

Bolluk ve şansın simgesi kokina

Aksaray’da yılbaşı yaklaşırken çiçek satışları hızlandı. Siparişlere yetişmekte zorlanan çiçekçiler yılbaşında en çok tercih edilen çiçeğin ise kokina olduğunu söylediler. Uzun yıllardır çiçekçilik yapan Coşkun Çalışkan, yılbaşı hazırlıklarının şimdiden başladığını..

Bolluk ve şansın simgesi kokina
banner

Aksaray’da yılbaşı yaklaşırken çiçek satışları hızlandı. Siparişlere yetişmekte zorlanan çiçekçiler yılbaşında en çok tercih edilen çiçeğin ise kokina olduğunu söylediler.

Uzun yıllardır çiçekçilik yapan Coşkun Çalışkan, yılbaşı hazırlıklarının şimdiden başladığını ifade etti.

BEREKET VE MUTLULUK GETİRECEĞİ İNANILIYOR’

Bereket ve uğur getirdiğine inanılan ve yılbaşının bir simgesi haline gelmeye başlamış olan kokina çiçeğine bu sene çok yoğun bir ilgi olduğunu dile getiren Çalışkan, “Sadece yılbaşı değil neredeyse hemen hemen her gün satıyoruz kokinaları. Estetikliğinden çok yüklenilen anlamdan dolayı insanlarda daha özel bir anlamı oluyor. Halk arsında kokinanın alanlara bereket ve mutluluk getireceğine inanılır bunun dışında kırmızı rengi bir yıl boyunca solmazsa o kişi ev sahibi olur gibi inançlar var. Bundan dolayı insanların ilgisi biraz daha yoğun. Şu anda demetini 200 liradan satıyoruz” dedi.

Gül, papatya ve karanfil gibi ürünlerinde tercih edildiğini belirten Çalışkan, “Buket fiyatlarımız 150-200 lira arasında değişiyor.  Artık havalarda soğudu, vatandaşlarımız evlerinde ki saksı çiçeklerini soğuktan korusunlar ve kışın olabildiğince az su versinler” diye konuştu. Foto-Haber: Kamil İPEKLİ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası