banner
Gündem

‘Bu acının tarifi yok’

Oğlunu, gelini ve 3 torununu kaybeden Zülküf Dede: “Allah, kimseye böyle acı yaşatmasın” Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesindeki depremde, birçok yakınını kaybeden 67 yaşındaki Zülküf Dede, ”Oğlum, ağabeyinin evinin yıkıldığını görmüş. Ondan..

‘Bu acının tarifi yok’
banner

Oğlunu, gelini ve 3 torununu kaybeden Zülküf Dede: “Allah, kimseye böyle acı yaşatmasın”

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesindeki depremde, birçok yakınını kaybeden 67 yaşındaki Zülküf Dede, ”Oğlum, ağabeyinin evinin yıkıldığını görmüş. Ondan sonrası benim için son oldu. Aynı gün öğle saatlerinde büyük bir deprem daha oldu. Daha önce böyle bir deprem görmedim. Allah, böyle acı yaşatmasın” dedi.

Elbistan’da yaşayan 2 çocuk babası Zülküf Dede, 6 Şubat’ta, kaldığı küçük oğlunun evinde depreme yakalandı. Oğlu, gelini ve torunlarıyla ağır hasar gören evi tahliye etmek durumunda kalan Dede, aynı depremde başka bir binada oturan en büyük oğlu, gelini ve 3 torununu kaybetti. Şu an çadır kentte yaşamlarını sürdüren Zülküf Dede, yaşadıklarını anlattı.

Dede, “Saat 04.15 sıralarında deprem başladı. Bizim oturduğumuz ev ağır hasar kaldı. Çok şükür oğlum, gelinim ve torunlarımla dışarı çıktık. Oğlum, ağabeyini cep telefonuyla aradı. Ancak telefonla ulaşamayınca hemen oturdukları eve gitti. Oğlum, ağabeyinin evine vardığında evin yıkıldığını görmüş. Ondan sonrası benim için son oldu. Tipi, kar, fırtına olduğu için ne olduğu anlayamadık” diye konuştu.

‘EVLERİMİZ AĞIR HASARLI OTURULAMAYACAK DURUMDA’

Hayatında böyle bir deprem yaşamadığını belirten Dede, ”Şu anda çadır kentte kalıyoruz. Günden güne hayat normale dönüyor. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Bizim hiçbir eksiğimizi koymadan hepsini verdiler. Ne istersek asker ve polisimiz hemen getiriyor. Oğlum, 3 torunumla gelinim depremde vefat etti. Küçük gelinim ve çocuklarıyla birlikte kalıyoruz. Elbistan’da evlerin durumu çok kötü. Birçok ev oturulamayacak durumda. Yıkılmış enkaz yüzde ellinin üzerinde ve bunun yanında yan yatmış oturulamayacak binalar da. 67 yaşındayım, daha önce böyle bir deprem görmedim. Allah, devletimize ve milletimize bir daha böyle acı yaşatmasın” ifadelerini kullandı. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası