banner
Esnaf

Bu meslekler ölmesin

SON TEMSİLCİ DEVLET DESTEKLİ ELEMAN YETİŞTİRMEK İSTİYOR Aksaray’da 13 yaşında çırak olarak başladığı şapkacılığı 67 yıldır sürdüren Mustafa Mollaoğlu, birçok kişinin mesleği bırakmasına rağmen o halen dikiş makinesi başına geçip,..

Bu meslekler ölmesin
banner

SON TEMSİLCİ DEVLET DESTEKLİ ELEMAN YETİŞTİRMEK İSTİYOR

Aksaray’da 13 yaşında çırak olarak başladığı şapkacılığı 67 yıldır sürdüren Mustafa Mollaoğlu, birçok kişinin mesleği bırakmasına rağmen o halen dikiş makinesi başına geçip, şapka dikip satıyor.

Şapka takmanın meşhur olduğu dönemlerde çırak olarak şapkacılığa başlayan 80 yaşındaki Mollaoğlu, yıllar içinde birçok meslektaşının dükkanlarını kapatmasıyla yalnız kaldı. İlerleyen yaşına rağmen mesleğini sürdüren Mollaoğlu,  “Kalealtı Caddesi kentsel dönüşüme girdi. Ben bu yaşıma rağmen dükkanımı kapatmadım. 200 metre ileriye atölyemi taşıyarak şapka üretmeye devam ediyorum. Mesleğimi severek yapıyorum. Birde ben çalışmak zorundayım. Bu üretimin durmaması lazım” dedi.

‘DEVLET DESTEKLİ ELEMAN VERİLMESİNİ İSTİYORUZ’

Sektörün Anadolu’da son temsilcisi olduğu belirten Mollaoğlu, “Bundan sonrada elaman yetişeceğimden ümidim yok. Eleman yetişmesi için devletimizin teşvik etmesi lazım. Bizde burada gelen çırakları yetiştirmemiz lazım. Devletimiz bizi çınarlar olarak görüyor ve mesleğin son temsilcisi sanatkara yönelik bir takım programlar düzenleniyor. Biz bunun yerine bizim yanımıza devlet destekli eleman verilmesini istiyoruz. Okuyan, okuyamayan bir şekilde iş bulamayan ve boş gezen çok gencimiz var. Devlet teşviki ile onlar bizlere yönlendirilse, bu meslekler ölmez” dedi. Foto- Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası