banner
Esnaf

Bu uygulama balık zahmetinden kurtarıyor

SAZAN, ÇUPRA, LEVREK, SOMON, HAMSİ, MERCAN TEZGAHLARI SÜSLEDİ Aksaray şehir merkezinde bulunan balıkçıların birçoğu işletmesinde balık temizleme ve pişirme hizmeti başlattı. Vatandaşların hem cebine hem zamanına hitap eden hizmet, satışları..

Bu uygulama balık zahmetinden kurtarıyor
banner

SAZAN, ÇUPRA, LEVREK, SOMON, HAMSİ, MERCAN TEZGAHLARI SÜSLEDİ

Aksaray şehir merkezinde bulunan balıkçıların birçoğu işletmesinde balık temizleme ve pişirme hizmeti başlattı. Vatandaşların hem cebine hem zamanına hitap eden hizmet, satışları da artırdı.Kentte 25 yıldır hizmet veren Kaya balıkçılık işletmecisi Yasin Ay, balık sezonunun açılmasıyla birlikte işlerin de açıldığını belirtti. Balık satışının yanı sıra balık temizleme, yıkama ve pişirme gibi işlemlerin ücretsiz yapıldığı işletmede balık bolluğundan dolayı fiyatlar düştü.

BU SEZON ÇİNEKOPTA BOLLUK VAR

Tezgahta yer alan balık çeşitlerinden bahseden Yasin Ay, “Karadeniz hamsisi, çupra ve levreklerimiz 12 ay boyunca tezgahımızda bulunur. Bir ay önce Karadeniz palamudunda bir bolluk vardı. Vatandaşlarımız palamudu bol bol tüketti. Şimdiyse palamut sezonu bittiği için hamsi ve çinekop balıklarına bir yönelme oldu. Bu sezon çinekopta bir bolluk var. Aksaray halkının yıllardır tercih ettiği balık ise palamut ve hamsidir. Hem fiyat olarak ekonomiktir hem de lezzetlidir. Dün 60 liradan hamsi satıyorken bugün fiyatlarımızda biraz gevşeme oldu. Hamsinin kilosunu 50 liradan veriyoruz” dedi.

FARKLI LEZZET ARAYAN BURAYA…

Farklı lezzet arayan vatandaşlar için çeşitli balıkların da tezgahta yerini aldığını dile getiren Ay, şöyle konuştu: “Sazan, çupra, levrek, somon, mercan gibi çeşitli balıklarımızda tezgahımızda mevcut. İşletme olarak balığın zahmetli tarafını birazcık daha zahmetsiz hale getirmek için balıkları temizleme, pişirme ve burada yeme imkânı sunuyoruz. Ekstra bir ücret talep etmiyoruz. Herkes balık yesin, zahmetinden endişe etmesin bol bol omega-3 alsın diye işleri kolaylaştırdık.” Foto: Aigerim İRGEBAY/ Haber: Sümeyye ÇALIŞKAN

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası