banner
Gündem

Çadır kentlerdeki atık yönetimi önemli bir süreç

Deprem bölgesindeki evsel atıkların herhangi bir sağlık problemine ve salgın hastalığa neden olmayacak biçimde toplanabilmesi ve sürecin bilimsel temelli yönetilebilmesi adına yürütülen faaliyetlere, Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) görev yapan akademisyenler de..

Çadır kentlerdeki atık yönetimi önemli bir süreç
banner

Deprem bölgesindeki evsel atıkların herhangi bir sağlık problemine ve salgın hastalığa neden olmayacak biçimde toplanabilmesi ve sürecin bilimsel temelli yönetilebilmesi adına yürütülen faaliyetlere, Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) görev yapan akademisyenler de önemli katkılar sağlıyor.

ASÜ’LÜ AKADEMİSYENLER HIZLI ŞEKİLDE HAREKETE GEÇTİ

İki büyük depremin ardından bölgedeki yaraların sarılması çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda depremzedeler için çadır kentler kurulmaya başlandı. Deprem ve benzeri doğal afetlerin ardından oluşturulan geçici barınma yerleri olan çadır kentlerde ortaya çıkan evsel atıklar sistemli bir biçimde toplanamadığında, salgın hastalıklar başta olmak üzere çeşitli çevre problemlerini de beraberinde getirebiliyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bu konuyla alakalı bir altyapı kurmak adına çalışmalar yapıyor. ASÜ Mühendislik Fakültesi akademisyenleri de bölgede sürdürülen çevre çalışmalarına destek olmak adına harekete geçti.

BİLİMSEL DEĞERLENDİRMELERDEN SONRA İLK ADIMLAR ATILDI

ASÜ Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Melayib Bilgin, Dr. Öğr. Üyesi Şevket Tulun ve Dr. Tolga Bahadır’dan oluşan ASÜ heyeti, hızlı şekilde bölgeye giderek Koordinatör Şırnak Valisi Osman Bilgin ve Belediye yöneticileriyle bir araya geldi. Çadır kentlerdeki atık yönetimine dair genel hususların istişare edildiği toplantının ardından yapılması gerekenler değerlendirildi ve ilk adımlar atılmaya başlandı. Prof. Melayib Bilgin, ilk olarak çadır kentlerin etrafına çöp konteynerlerinin yerleştirildiğini ve burada toplanan atıkların transfer istasyonlarına yönlendirildiğini belirtti.

ATIKLAR, İNSAN SAĞLIĞI VE ÇEVRE AÇISINDAN RİSK İÇERİYOR

Atık toplama faaliyetlerinin afet yönetiminin önemli bir parçası olduğunu ve sürecin kısa, orta ve uzun vade pek çok yöntemi kapsadığını dile getiren Prof. Bilgin, “Atıklar, zaten ağır bir durumda olan deprem bölgesindeki önemli bir başka sorun. Bu sorun çevre ve insan sağlığı açısından çeşitli riskler oluşturuyor. Bu riskleri en aza indirgemek adına sürdürülen çalışmalar var. Biz de bu çalışmalara katkı sunmak adına bölgeye gittik. Koordinatör Şırnak Valisi Osman Bilgin ve Belediye yöneticileriyle genel hususları bilimsel olarak değerlendirdik. Onlar da süreç boyunca çok güzel işlere imza attılar. Sorunları aşmak adına çalışıyoruz” dedi.

Prof. Melayib Bilgin başkanlığındaki ASÜ heyeti, bölgedeki yöneticilerle her an iletişim halinde ve tüm çalışmaları yakından takip ediyor.  (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası