banner
Gündem

CHP Genel Başkanı Özel’den şehit ailesine ziyaret

ÖZGÜR ÖZEL: “KİMSE VATAN EVLATLARINI SAVUNMASIZ BIRAKIP, BİZE SORU SORMAYIN DEMESİN” CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Pençe- Kilit operasyonunda sızma girişiminde bulunan teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Piyade Üsteğmen Gökhan..

CHP Genel Başkanı Özel’den şehit ailesine ziyaret
banner

ÖZGÜR ÖZEL: “KİMSE VATAN EVLATLARINI SAVUNMASIZ BIRAKIP, BİZE SORU SORMAYIN DEMESİN”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Pençe- Kilit operasyonunda sızma girişiminde bulunan teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Piyade Üsteğmen Gökhan Delen’in Aksaray’daki ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaretin ardından partisinin il başkanlığına geçen Özel, burada yaptığı açıklamada, terör saldırılarına değindi.

‘PKK TERÖRÜNÜ LANETLİYORUZ’

Özel, şunları söyledi: “Zeynep annenin acısı, hepimizin acısı. Ailenin gözyaşları, hepimizin gözyaşları… Aksaray ve Türkiye’nin başı sağ olsun. CHP olarak kesin net bir dille nerden ve kimden ne amaçla gelirse gelsin, tüm terör eylemlerini kınıyoruz. PKK terörünü lanetliyoruz. Bu ülkeye yaşattıkları acılar artık yetti. Bundan birkaç hafta öncede 2 gün üst üste 6’şar şehit vermiştik. Biz o günlerde bu şehitlerin verilmesinde, kusur, ihmal veya hata varsa bunları sorgulayalım ve konuşalım, bir daha olmasın dedik. Maalesef aynı geçici üst bölgesinde tekrar 9 tane şehit ve nihayet bugün mecliste 2 bakan gelerek bilgi verdi. Geçen sefer demiştik. Bakanlar gelip bilgi vermeden sorumlular sorumluklarını yerine getirmeden, bizim sorduğumuz sorulara cevap verilmeden, biz kimseyle birlikte imza atmayız demiştik. Daha sonra kendi bildirimizi yayınladık. Bugünde atmadık. Mecliste görüyorum ki, geçen sefer CHP imza atmadığında, birlikte imza atan partilerden, muhalefet partileri de artık o imzadan imtina ettiler.”

‘BU EVLATLAR HEPİMİZİN EVLADI’

Hükümete yönelik eleştirilerini sürdüren Özel,  “Bu yapıcı ve kararlı, siyaset ve muhalefet anlayışımızı sürdüreceğiz. Elbette millet olarak bir ve beraberiz. Bir siyasi partinin söylemi, bize dayatılmıyorsa,  meclis başkanının ifadeleri karara dönüşüyorsa, o karara oyda veririz. Ama net olarak bir durum var. Kimse vatan evlatlarını eksi 14 derecede,  geçici üst bölgesinde savunmasız olarak bırakıp da, bize sonra, soru sormayın demesin. Tedbir alsınlar. Bu evlatlar hepimizin evladı. Mücadelemiz yeni şehitler verilmesin diyedir. Biz bedelli askerlik yapmadık.  Gittik askerliğimizi yaptık. Bu vatan için gerekirse, canda veririz, şehitte oluruz” diye konuştu. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası