banner
Köşe yazıları

ÇOCUKLARDA DEPRESYON

Çocuğun okuldaki başarısı günden güne azalır. Derslere konsantrasyonu bozulur. Çocuk aşırı sinirli olur, arkadaşlarından uzaklaşmaya başlar. Sessiz ve yalnız kalmak ister, odasına kapanır. Madde kullanımına eğilim artar. Kendisine zarar verecek arkadaşlara..

ÇOCUKLARDA DEPRESYON
banner

Çocuğun okuldaki başarısı günden güne azalır.

Derslere konsantrasyonu bozulur.

Çocuk aşırı sinirli olur, arkadaşlarından uzaklaşmaya başlar.

Sessiz ve yalnız kalmak ister, odasına kapanır.

Madde kullanımına eğilim artar.

Kendisine zarar verecek arkadaşlara takılmaya başlar.

Ders çalışmak istemez.

Yukarıdaki belirtilerin hepsinin bir kişide bir anda olması şart değildir, zaman zaman yer değiştirerek bir kısmının bulunması da depresyon için yeterli olabilir.

Fakat bu belirtilerin en az on beş gün boyunca var olması gerekir.

DEPRESYONU TETİKLEYEN ETKENLER?

Hayatın bazı dönemlerinde kişiyi etkileyen olumsuz olaylar, çok sevdiği bir yakınının vefat etmesi, eşinden ayrılmak, uzun süre sılada kalmak, evlilikte yaşanan sorunlar, iyi bir çocukluk geçirememe, işsizlik, maddi sıkıntı gibi bir çok neden olabilir. Fakat yine de bunlar depresyon hastalığı için yeterli neden olmayabilir.  “Çünkü asıl alta yatan neden daha önemlidir onu bulmak gereklidir”.

Obez hastaların tedavilerinden sonra, yani kilo verip fiziksel yapı normale döndüğünde, kişinin sağlığı düzeldikçe hızlı bir biçimde depresyondan çıkmaktadır. Bu nedenle depresyondan kişinin yeme içme alışkanlıkları sorumlu olabilir.

Özellikle karbonhitratla veya hazır gıdalarla beslenenlerde, depresyon daha sık görülmektedir.

Genetik özellik de depresyon için bir nedendir. Bazı hastalıklar da depresyon riskini arttırmaktadır.

Özellikle beyin ve kalp hastalıkları olan kişilerde, kalp krizi sonrası, beyin ve kalp damar tıkanıklığı, beyin kanaması, böbrek yetmezliği olanlarda, tiroid bezi rahatsızlıklarında daha fazla depresyon şikayetleri görülmektedir.

Ayrıca bazı kişilik özellikleri depresyona daha yatkındır. Mükemmeliyetçi, aşırı duygusal, sıkıntılarını içine atan kişiler bu gruptadır. Bu kişiler çok gururludur. Başkalarını kırmak istemezler.

DEPRESYONUN TEDAVİSİ

Kliniğimize müracaat eden her hasta için önce iyi bir anemnez ve fiziki muayene yapılır. Daha sonra  anemnez ve fiziki bulgular  ışığında bioresonans yöntemi ile testler yaparak hastalığa sebep olan etkenleri test eder ve tespit eder tedaviye başlarız.

DEPRESYONUN NEDENLERİNİ   BİORESONANS TEST  YÖNTEMİ İLE  BELİRLENMESİ. a. GIDA TESTİ:Vücut  için zararlı olan ya da vücudun tolere edemediği  gıdaları tespit eder ve diyetten çıkarırız.

b.HORMON TESTİ: Eksikliği ile depresyona sebep olan hormonları test (seratonindopamin, noradrenalin) ederiz. Bu hormonların oluşumunda görevli aminoasit leri (triptafontirozin), vitamin ve mineralleri ( vitB6 ,B12 magnezyum ,Cvit ,niasin ,çinko ) test ederiz. Eksik olanları hastaya veririz

c.BAĞIRSAK FLORASI TESTİ: Gastrointestinal sistemin fonksiyon larını değerlendirir, kontipasyon, diyare, gaz, şişkinlik, geğirme, yanma gibi şikayetleri varsa tedavi ederiz. Bağırsak fonksiyonları bozuk ise (disbiyoz varsa) tedavide başarıya ulaşmak zordur. Bu durumda yukardaki hormonların yapı taşları olan aminoasit asit, mineral ve vitaminleri iyi ememez.

d.AĞIR METAL TESTİ: Vücutta  bulunabilecek ağır metalleri tespit eder. Detox ve çelesyon yolları ile vücuttan atarız .

e.TOKSİK MADDE TESTİ: Vücudumuza toksik maddeler, sindirim, solunum, deri yolu ile girer ve yağ dokusunda birikir.(beyin, pankreas gibi). Toksik maddeler birikim yaptığı dokunun fonksiyonunu bozarlar. Bunlar Detox yöntemleri ile vücuttan uzaklaştırılır.

f.PH TESTİ: Depresyonlu hastaların mezenkim dokusunun pHsını belirler ve normal pH da olmasını sağlarız.  Depresyon tedavisinde yukardaki testler yapıldıktan hemen sonra vücut için zararlı olan gıdaları diyetten çıkarırız. Eksik olan hormon, vitamin ve mineralleri veririz. Barsak florasını düzenleriz. Toksik olan maddeleri detox ve çelesyon yolu ile vücuttan temizleriz.

Ayrıca kliniğimizde halen kullanılmakta olan acugraph cihazı ile vücudumuzdaki meridyenlerin üzerinde bulunan akupunktur noktalarının enerji seviyelerini ölçeriz. Bu noktalardaki enerji seviyeleri beklenenden düşük veya yüksekse, hastayı buna yönelik akupunktur tedavi programına alırız.

Sonuçta, mevcut rahatsızlığı nedeniyle uzun seneler antidepresan kullanmak zorunda olan hastalar, kliniğimizde uzun senelerdir uygulanan biyorezonans ve akupunktur yöntemleri ile kısa sürede sağlığına kavuşur.

Sağlıcakla kalın, saygılarımla.

Dr.Recep Çelik info@recepcelik.com.tr tel:05326137661

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası