Köşe yazıları

ÇOCUKLARIN MANEVİ TENEFFÜS ALANI

Merhaba Kıymetli Okurlarım, Bu hafta sizlere heyecan verici projeler hakkında bilgi vermek istiyorum. Diyanet İşleri Başkanlığımız, uzun yıllardır çocuklarımızı ve gençlerimizi yaz tatili dönemlerinde, gittikçe artan kentin her türlü risklerinden..

ÇOCUKLARIN MANEVİ TENEFFÜS ALANI
banner

Merhaba Kıymetli Okurlarım,

Bu hafta sizlere heyecan verici projeler hakkında bilgi vermek istiyorum. Diyanet İşleri Başkanlığımız, uzun yıllardır çocuklarımızı ve gençlerimizi yaz tatili dönemlerinde, gittikçe artan kentin her türlü risklerinden ve teknoloji bağımlılığından korumak için milli ve manevi değerlerimizi eğlenerek öğrenecekleri ve sosyalleşecekleri Yaz Kur’an Kursları açmaktadır. Bu yıl Aksaray Müftülüğü, Sayın Valimiz Hamza Aydoğdu’nun teklifleri ile Yaz Kuran Kurslarının etkinlik ve verimliliğini artırmak amacıyla 4 farklı proje başlattı. Bu projeler, 4-6 yaş arası ve 22 yaşına kadar eğitim alan çocuk ve gençlerimizin yaz tatili döneminde daha verimli zaman geçirmelerini sağlamayı, aynı zamanda Cami-Genç-Çocuk buluşmalarını artırmayı hedeflemektedir. Bu projeler sayesinde camilerimiz, çocukların cıvıl cıvıl neşeli sesleriyle canlanacak. Büyükler ve küçükler aynı safta namaz kılarak birlikte oyunlar oynama fırsatı bulacaklar. Bu sayede bazı kökleşmiş korku temalı tabularımız da geçmişin sayfalarında kalacak. Bu projeler, tarih kitabına sevgi dolu bir sayfa ekleyecektir.

Diyanet İşleri Başkanlığımızın “Camii ve Hayat” kitabında da belirtildiği üzere, İslam dininde ibadethaneler her zaman gündelik yaşamın merkezine, çarşıların tam ortasına, mahallelere ve benzeri yerlere inşa edilir. Çünkü İslam dini, kendisini hayattan ve insanlardan soyutlamaz; tam aksine, yaşamın kalbinin attığı yerde, insana en yakın olan yerde yer alır. Çocuklarımız ve gençlerimiz geleceğimizin temsilcileridir. Onlar için yapılan her eylem, geleceğimizin inşasında bir temel taş niteliği taşımaktadır. Onların ihtiyaçlarını gözlemlemek, sürekli değişen dünya düzeninde onları saf halleriyle koruyarak, gerçekten ihtiyaç duydukları alanda doğru birer rehber olabilmek en büyük hedefimizdir. Din görevlilerimiz, Yaz Kuran kursları vesilesiyle gençlerimize iyi birer rehber olmaya çabalamaktadır.

Evet, zor bir dönemde yaşıyoruz ve maalesef bu zorluklar giderek artıyor. Sanal ile gerçeğin arasına bocalayan, teknolojik hegemonyanın esareti altında kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olan bir nesille yüzleşiyoruz. Bazen akademik başarı odaklı bir birey, başarının peşinden koşarken, bazen aşırı güvenin getirdiği rahatlıkla bencilleşmiş bir bireye dönüşebiliyor. Tüm bu sorunlar, sekülerleşen ve kalabalıklar içerisinde yalnızlaşan dünyanın getirdiği sıkıntılar olarak karşımıza çıkıyor. Biz yetişkinler olarak, etkilendiğimiz birçok durumdan kendi kalkanlarımızla kurtulmayı başarabiliyoruz.

Ama ya çocuklarımız ve gençlerimiz?

Peki ne yapmak, nasıl bir yol izlemek gerek? Başta çocuklarımız olmak üzere tüm gençlerimize milli ve manevi değerlerimizi, kadim geleneğimizi öğretmemiz ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamamız gerekmektedir.İşte tam bu noktada ortaya çıkan bu projeler, sadece ibadethane olarak görülen,-kimi zaman ve yerde- kadın ve çocuklarımızın uzak kaldığı camilerimizin büyükten küçüğe bir manevi teneffüs sahası olması için çabalamalıyız.

Şimdi sizlere ilimizde başlatılan bu 4 ayrı projenin detaylarından bahsedeceğim:

Birinci projenin adı MASAL İLE HAYAL KURUYORUM: 4-6 yaş Kuran kursunda eğitim alan çocuklarımızın, haftanın belirli günlerinde camilere gelip gönüllü masal anlatıcı ekibimizden milli ve manevi değerlerimizi öğretici masallar dinlemeleri amaçlanmaktadır.

İkinci proje, GELENEKSEL OYUNLAR ETKİNLİĞİ’dir.4-6 yaş öğrencileri de dahil geçmiş zamanda oynanan, unutulmaya yüz tutmuş, geleneksel oyunları çocuklarımızla buluşturmak amaçlanmaktadır. Etkinlikler cami ortamında gönüllü öğretmenler, üniversite öğrencileri ve din görevlilerinin desteğiyle organize edilmektedir.

Üçüncü projemiz, “DEĞERLERİMİ ÖĞRENİYORUM” adını taşımaktadır. Bu proje, çocuklarımız ve gençlerimizin cami ve kurslarda geçirdikleri süre boyunca ahlaki değerleri öğrenmelerini, yaşamalarını ve çevrelerine faydalı bireyler olmalarını amaçlamaktadır. Projede, sevgi, saygı, hoşgörü, empati gibi değerlerin aktarılması ve öğretilmesi sağlanmaktadır.

Dördüncü projemiz, “SPOR ETKİNLİKLERİ” adını taşımaktadır. Bu proje, çocukların cami ve kurs çevresinde aktif bir şekilde vakit geçirmelerini amaçlamaktadır. Aynı zamanda gençlerimizin fiziksel gelişimlerini desteklemeyi hedeflemektedir. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü özellikle bu projeye destek vermektedir ve etkinliklere aktif olarak katılmaktadır. Proje, gençlerin büyük ilgisini çeken etkinliklerle doludur.

Gençlerimizi, çocuklarımızı ve onların geleceklerini dert edinen bir bakış açısı ile ortaya konan bu güzel projelerde bir haftayı geride bırakmış durumdayız. Geriye kalan dört hafta boyunca devam edecek olan etkinlikleri merak ediyorsanız,09:00 ile 13: 00 saatleri arasında herhangi bir camiye gidip çocuklarımızı ziyaret edebilirsiniz. Bizler hep birlikte bu tür etkinliklerin çoğalmasını sağlamalı, destek olmalı, geleceğimizin teminatı olan çocuk ve gençlerimize sahip çıkmalıyız.

Kıymetli Okurlarım, Sayın Valimiz Hamza Aydoğdu’nun teklifleri ile İl Müftülüğümüzün organize ettiği bu etkinliklere Aksaray’ımızda yaşayan ve hala katıl(a)mayan çocuklarımız ve gençlerimiz varsa onları teşvik edelim. Hepinize hayırlı günler diliyorum. Haftaya görüşmek dileğiyle…

EMİNE BÜŞRA YILMAZER

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası