banner
Gündem

Dadaşlar iftar sofrasında

Aksaray Dadaşlar Sosyal Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği iftar programında bir araya geldi. Aksaray Dadaşlar Derneği Başkanı Sabit Kürşat Korkut, yaptığı açıklamada, “Çok uzun yıllardan beri Aksaray ili ve çevresinde..

Dadaşlar iftar sofrasında
banner

Aksaray Dadaşlar Sosyal Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği iftar programında bir araya geldi. Aksaray Dadaşlar Derneği Başkanı Sabit Kürşat Korkut, yaptığı açıklamada, “Çok uzun yıllardan beri Aksaray ili ve çevresinde yaşayan Dadaşlar’ı bir araya getirmek ve aralarındaki bağı pekiştirmek, kültürümüzü ayakta tutmak ve yardımlaşmayı geliştirmek amacıyla dernek babam Hasan Korkut Bey tarafından kuruldu. O günden bugüne kadar birçok gece ve toplantı tertip edildi, şahsi bağların daha da geliştirilmesi için ziyaretler ve sohbetler yapıldı, bundan sonra da faaliyetlerine devam edecektir. Dadaş’ların Aksaray’a gelmeye başladığı yılların üzerinden bir asırdan daha fazla zaman geçmiştir. Şu anda burada bulunanlar, ilk gelenlerden sonraki 4. 5. ve 6. kuşaktır. Çok uzun zamandır, bu evliyalar diyarına gelen Dadaşlar, burada yaşayan kardeşlerine hiçbir zarar vermemiş, onları üzmemiş, aksine elinden geldiği kadar faydalı olup, yardım etmiştir. Hırsızlık, yolsuzluk, dolandırıcılık hele hele de zorbalık ve hile gibi hiçbir eylemi olmamış, olanlarla da birliktelik kurmamıştır. Bu yüzden Aksaray’ımızın evliya torunları, Dadaşlar’ı çok sevmiş ve bağrına basmıştır. Dadaşlar denildiği zaman; Aksaray’da yiğitlik akla gelir, temizlik akla gelir, dürüstlük akla gelir, kötülük bizim yapımızda ve ahlakımızda yoktur. Derneğimizin bu gibi birliktelik toplantıları devam edecektir” dedi. (Haber Bülteni) 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası