banner
Gündem

‘Deprem anından itibaren yardım için bölgeye akın ettik’

2023 Şubat’ında yaşanan ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerle ilgili açıklamalarda bulunan İHH Aksaray Dernek Başkanı Şenol Korkmaz, depremde hayatını kaybedenlere rahmet, geride kalanlara sabır dileğinde bulundu. Depremi asla unutmayacaklarını..

‘Deprem anından itibaren yardım için bölgeye akın ettik’
banner

2023 Şubat’ında yaşanan ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerle ilgili açıklamalarda bulunan İHH Aksaray Dernek Başkanı Şenol Korkmaz, depremde hayatını kaybedenlere rahmet, geride kalanlara sabır dileğinde bulundu.

Depremi asla unutmayacaklarını ve bu acının unutulması mümkün olmayan bir acı olduğunu ifade eden Korkmaz; “Geçen yıl deprem haberini alır almaz Aksaray İHH arama kurtarma ekibimiz AFAD ile koordineli olarak yola çıkmıştı. Kahramanmaraş Elbistan’da enkazda arama kurtarma çalışmalarına katılmıştı. Ekibimiz enkaz altından 12 yaralı ve 32 cenaze çıkarmıştı. 51 gönüllümüz de deprem bölgesinde yardım çalışmalarına katılmıştı. Şehrimize gelen ve derneğimize ulaşan depremzedelere ulaşım, mesken, barınma, gıda, temizlik malzemeleri, ev eşyası, kıyafet desteği sağladık. Şehrimize deprem bölgelerinden gelen misafirlerimize psiko-sosyal destek sağlayıp yanlarında olmaya özen gösterdik. Depremzede hanımlara yönelik “Yeniden Başlamak” isimli bir konferans düzenleyip, acı ve üzüntülerini unutmalarına yardımcı olmak maksadıyla şehir turu düzenleyip ikramlarda bulunduk. Hayırsever kadirşinas Aksaray halkımızın destekleri ile bildirilen ihtiyaç malzemelerini Aksaray İHH’nın kardeş şehri Hatay başta olmak üzere diğer deprem bölgelerine gönderdik. Bu deprem bir kez daha gösterdi ki eğitimli ve güçlü ekip, gönüllülük hayat kurtarıyor” dedi. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası