Aksaray Belediyesi inşaat atıklarının düzenli bir şekilde bertaraf edilmesini sağlamak amacıyla geçtiğimiz yıl Gençosman Köyü karşısında (Dorikini Mevki) yer alan eski maden sahasını döküm alanı olarak belirledi. Aksaray Belediyesi, çevre..
Aksaray Belediyesi inşaat atıklarının düzenli bir şekilde bertaraf edilmesini sağlamak amacıyla geçtiğimiz yıl Gençosman Köyü karşısında (Dorikini Mevki) yer alan eski maden sahasını döküm alanı olarak belirledi. Aksaray Belediyesi, çevre kirliliğini önlemek amacıyla izinsiz moloz ve hafriyat dökümüyle mücadelesini kararlılıkla sürdüren belediye ekipleri, kentin 14 farklı noktasına “Hafriyat-Moloz Çöp ve Atık Dökmek Yasaktır” yazılı tabelalar astı.
Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, gelişi güzel yerlere moloz ve atıkların dökülmesi sonucu çevre kirliliğine yol açtığını, toprak ve su kaynaklarının kirlenmesine, bitki örtüsünün zarar görmesine ve ekosistem dengesinin bozulmasına neden olduğunu belirtti.
Molozların uygun alanlara dökülmesinin planlı kentsel gelişimi desteklediğini söyleyen Dinçer; “Moloz ve hafriyat atıklarını doğru işleyerek, gelecek nesillere temiz bir çevre bırakabiliriz” dedi.
Aksaray Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, hafriyat döküm sahası olarak Gençosman Köyü maden sahası ile Yeni Sanayi Sitesi K-5 alanını belirledi. Belirlenen alan dışında sahalara moloz dökülmesinin yasaklandığı ve dökenler hakkında yasal işlem başlatılacağı bildirildi. Ayrıca bu yasağı ihlal edenler hakkında Aksaray Belediyesi 444 55 68 numaralı çağrı merkezine veya (0382) 215 33 15 numaralı ‘Alo Sıfır Atık’ hattına ihbarda bulunabilecekleri bildirildi. (Haber Bülteni)
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)