banner
Gündem

Dinçer, ‘Hastalıkta, sağlıkta yanındayız’

AKSARAY BELEDİYESİNDEN ÇÖLYAK HASTALARINA GLUTENSİZ BESLENME PAKETİ DESTEĞİ SÜRÜYOR Aksaray Belediyesi, sosyal belediyecilik alanındaki geniş kapsamlı çalışmalarıyla kentteki ihtiyaç sahibi ailelere destek olmaya devam ediyor.  Bu bağlamda tek tedavi yöntemi glütensiz..

Dinçer, ‘Hastalıkta, sağlıkta yanındayız’
banner

AKSARAY BELEDİYESİNDEN ÇÖLYAK HASTALARINA GLUTENSİZ BESLENME PAKETİ DESTEĞİ SÜRÜYOR

Aksaray Belediyesi, sosyal belediyecilik alanındaki geniş kapsamlı çalışmalarıyla kentteki ihtiyaç sahibi ailelere destek olmaya devam ediyor.  Bu bağlamda tek tedavi yöntemi glütensiz beslenme diyeti olan çölyak hastalarının hayatlarını kolaylaştırmak içinde çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer“Çölyak gıda paketinde hem çocuklara hem de yetişkinlere yönelik ürünlerimiz oluyor. Glütensiz ürünler diğer ürünlere nispeten çok pahalı. Vatandaşlarımız bunu tedarik etmekte çok zorlanıyordu. Sosyal Belediyecilik anlayışımız gereği her ay bu özel ürünleri vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Biz vatandaşlarımızın her anında, hastalığında ve sağlığında yardımcı olmak için buradayız. Çölyakın farkındayız, hemşerilerimizin yanındayız” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DE HER 150 KİŞİDEN BİRİ ÇÖLYAK HASTASI

Aksaray Belediyesi, çölyak hastalığına dikkat çekmek ve bu hastalıkla mücadele eden vatandaşlara destek vermek için hazırlanan gıda paketlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Türkiye’de her 150 kişiden birinde görülen çölyak hastalığının, tedavisi kadar gerekli gıdasını bulmak da zor. Glutensiz ürünler tüketmesi gereken çölyak hastalarının temin edemediği gıdaların başında ise ekmek geliyor. Aksaray merkez ve köylerinde bulunan çölyak hastasının imdadına ise Aksaray Belediyesi yetişiyor.

Merkez ve 50 köyde dağıtılan ve normal ürünlerden çok daha fazla pahalı olan glutensiz gıdalar ürün tedarikinde güçlük çeken yüzlerce vatandaşın yüzünü güldürüyor. Glütensiz ürünlerin yer aldığı gıda destek kolisinde, undan, makarnaya, bulgurdan, tarhanaya ve kurabiyeye kadar birçok ürün bulunuyor. Çölyak hastalığı olan vatandaşlar, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne raporlarıyla başvurarak, glütensiz gıda kolisi hizmetinden faydalanabiliyor. (Haber Bülteni)

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası