banner
Gündem

‘Dünyada bölgesindeki en güçlü ülke Türkiye olsun’

Aksaray’ın Ağaçören İlçesi’nde Halk Kütüphanesi açıldı. Kütüphane açılışı Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen açılış programına Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Ağaçören Belediye Başkanı Yaşar Bekleviç, İlçe Kaymakan Naim Akar..

‘Dünyada bölgesindeki en güçlü ülke Türkiye olsun’
banner

Aksaray’ın Ağaçören İlçesi’nde Halk Kütüphanesi açıldı. Kütüphane açılışı Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen açılış programına Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Ağaçören Belediye Başkanı Yaşar Bekleviç, İlçe Kaymakan Naim Akar kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.

Eğitimin ne kadar önemli olduğuna vurgu yapan iyi bir eğitim alan kişinin gelecekte ülkesine büyük katkılar sağlayacağını vurgulayan Alpaslan, “Cumhurbaşkanımızın önderliğinde en büyük bütçelerimiz en büyük yatırımlarımız her zaman eğitime ayrıldı. AK Parti’nin en önemli amacı gelecekte, iyi yetişmiş, dünyayı bilen dünyayı okuyan ülkesini milletini dünyada iyi temsil edecek insanlar yetiştirmek amacı ile gayesi ile gereğini yaptı. Bizde Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak bu konuda üzerimize düşeni yaptık. Bildiğiniz gibi Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladık. 29 Ekim’de 100. yaşımızı doldurmuş olduk. Önümüzde ki 100 yıl Türkiye 100 yılı olsun. Dünyada bölgesinde en güçlü ülke Türkiye olsun. Cumhurbaşkanımız da bu düsturla bir vizyon başlattı. Bizde 85 milyon hep beraber inşallah önümüzde ki 100 yılda durmadan çalışarak bilgi ve eğitimde hiçbir eksikliğe yer vermeyerek dünyada Türkiye 100 yılını hep beraber oluşturacağız. Bugün dünyada savaşın, adaletsizliği, günahsız çocukların haksız yere öldürüldüğü ve her türlü zulme maruz bırakıldığı bir süreç yaşıyoruz. İşte artık güçlü ve etkin bir Türkiye olduğumuz zaman savaşların değil barış, zulmün değil adaletin hakim olduğu bir dünya olacak. İşte bizde 85 milyonun bir ferdi olarak bun gereği olarak gençlerimiz çocuklarımız çok iyi bir eğitim alırlarsa Türkiye 100 yılına ulaşmakta ki mesafemizi iyice kısaltacaklar” dedi.

‘CUMHURİYETİN 100.YILINDA, 100 YENİ KÜTÜPHANE’

Açılan kütüphanenin bilim ve eğitim merkezi olacağını söyleyen Vali Kumbuzoğlu, “İkinci asrın, Türkiye Yüzyılı olması adına da Kültür ve Turizm Bakanlığımızın, ‘Cumhuriyetin 100.Yılında, 100 Yeni Kütüphane’ hedefi, bizleri ayrıca heyecanlandırdı. Bilgi ve iletişim çağındayız. Eskiye nazaran, bilgiye ulaşmak, artık daha kolay ve daha hızlı. Ayrıca yüzlerce farklı yolu var. İnternet ve sosyal medya, bunlardan ilk akla gelenleri. Ancak kitapların yeri her zaman başkadır. Değişim ve dönüşüm, ne kadar hızlı olursa olsun, hiçbir şey, kitapların kokusunun yerini alamaz. Kütüphanenin rafına konan, yeni bir kitabın hazzını veremez.  Çünkü kitaplar; düşüncelerin kanadı, ruhun ilacıdır. Kitaplıklar, aklın ve iradenin, tedavi ve terbiye yerleridir. Aksaray, kadim geçmişi ile bu tarihi misyonu en iyi bilen şehirlerdendir.  Zira tarihte; Darül Zafer,  Şehri Süleha, Kubbetül İslam olarak adlandıran Aksaray’ın bir diğer ünvanı da Darül İlim’dir. Yani, eğitim ve bilimin merkezi olan şehir. Yeniden bu isimlerle anılması hepimizin en büyük temennisidir. Onun için, burada bir kütüphanenin açılışını yapıyor olmak, bizleri ziyadesiyle heyecanlandırıyor. Ağaçören İlçe Halk Kütüphanemizde; Çocuk okuyucu salonu,  yetişkin okuyucu salonu, internet erişim merkezi, oyun bölümü ve teknik çalışma salonu mevcut olup yaklaşık on bir bin kitapla hizmet verecektir. Kütüphanemizin, ilçemize hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu. Foto-Haber: Kamil İPEKLİ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası