banner
Gündem

Dünya’nın en büyük Türk bayrağı Aksaray’ın gençlerine emanet

Aksaray Valiliğince düzenlenen programda, 47 metre genişliğinde ve 67 metre uzunluğundaki Türk bayrağı, Ihlara Vadisi’nin girişinde açıldı IHLARA VADİSİ’NDE 2023 GENÇ, 3 BİN METREKARELİK DÜNYANIN EN BÜYÜK TÜRK BAYRAĞINI AÇTI..

Dünya’nın en büyük Türk bayrağı Aksaray’ın gençlerine emanet
banner

Aksaray Valiliğince düzenlenen programda, 47 metre genişliğinde ve 67 metre uzunluğundaki Türk bayrağı, Ihlara Vadisi’nin girişinde açıldı

IHLARA VADİSİ’NDE 2023 GENÇ, 3 BİN METREKARELİK DÜNYANIN EN BÜYÜK TÜRK BAYRAĞINI AÇTI

Aksaray’da Cumhuriyetin 100. Yılına özel 2023 gencin katılımıyla Bayrak Yürüyüşü etkinliği düzenlendi. ‘Şikâyet Etme Bir Hikaye Yaz’ sloganıyla 3 bin metrekarelik Türk Bayrağı’nı açan binlerce genç dünyanın en büyük kanyonları arasında yer alan, tarihi ve doğal güzellikleri bir arada bulundurması nedeniyle açık hava müzesini andıran Ihlara Vadisi’nde Bayrak yürüyüşü etkinliğine katıldı.

‘Bir Hikaye Yaz 2023’ logolu tişörtleri giyen gençler Ihlara Vadisi’nde yapılan yürüyüş için ellerindeki Türk Bayraklarını açarak Bayrak Yürüyüşü için kortej oluşturdu. Yürüyüşe katılan binlerce genç vatandaşların sevgi gösterileri arasında Ihlara vadisinde 7 kilometre yürüdü.

‘AKSARAY TARİHİ GÜNLERİNDEN BİRİNİ YAŞADI’

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Aksaray’ın tarihi günlerinden birini yaşadığını söyledi. Gençlerin dünyanın en büyük bayrağını dalgalandırdığını belirten Aydoğdu, şöyle konuştu: “Türk bayrağımız o kadar büyük ki 3 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor ve 600 kilogram ağırlığında. Gençlerimiz şanlı bayrağımızı güzelce dalgalandırdılar ve usulüne uygunca katladılar. Gençlerimiz her konuda bizden daha ileride. Bir farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir organizasyon yaptık. Gençlerde bu güzelliğe ortak oldular. Emeği geçen her kese teşekkür ediyorum. ”

Etkinliğe katılan öğrenciler bu kadar büyük bir bayrağı ilk defa gördüklerini, büyük gurur ve heyecan yaşadıklarını belirterek; “Bunun duygusunu yaşamak onur verici. Çok güzel bayrak ağır ama yükü ağır değil’ diyerek duygularını dile getirdiler.

Ihlara Vadisi’nden Belisırma köyüne kadar yürüyen 2023 öğrenci renkli görüntüler oluşturdu. Haber: Şeyda COŞAR

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası