banner
Esnaf

Eldiven, bere ve atkı raflarda kaldı

Aksaray’da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sebebi ile eldiven, atkı, bere ve kışlık çoraplar da raflarda kaldı. Aksaray’da çorap sektöründe faaliyet gösteren İbrahim Söylemez, “Bu sene doğru dürüst bir..

Eldiven, bere ve atkı raflarda kaldı
banner

Aksaray’da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sebebi ile eldiven, atkı, bere ve kışlık çoraplar da raflarda kaldı.

Aksaray’da çorap sektöründe faaliyet gösteren İbrahim Söylemez, “Bu sene doğru dürüst bir kar yağışı olmadığı için eldiven, bere gibi ürünlerimizin satışları ne yazık ki ister istemez düştü. Geçen senelere göre bu sene çok fazla kurak geçiyor. Geçen sene de çok kar yağmadı fakat havalar yine soğuktu ve kar vardı. Bu kış o soğukta yok kar yağışını hiç görmedik. Çiftçiler gibi bizde dört gözle karın yağmasını bekliyoruz. Fiyatlarımız asgari ücret artınca geçen seneye göre biraz daha arttı. Şu an 15 liradan başlıyor 100 liraya kadar çoraplarımız var” diye konuştu.

Çorap alırken dikkat edilmesi gereken hususlara değinen Söylemez, “Kalitesiz çoraplar ayakta ter, koku ve mantar gibi çeşitli hastalıklara sebebiyet verir, bunun için vatandaşlar kaliteli çoraplar kullanmalı. Vatandaşların kullandıkları çorapların pamuktan üretilmiş olmasına dikkat etmeli, aksi takdirde üretiminde çok fazla naylon kullanılmış çoraplar cilt hastalıklarına da davetiye çıkarır. Bazı kalitesi düşük çoraplarda, ciltle temas ettiğinde tahrişe neden olan kimyasallar kullanabiliyorlar ayrıca ayakları yeterince desteklemez ve uzun süreli kullanımda ağrı hissi oluşturabilir. İşletmemizde sadece yerli ürünler kullanıyor ithal ürünlere kesinlikle yer vermiyoruz” dedi. Foto-Haber: Kamil İPEKLİ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası