banner
Gündem

Esnafların ilk kazma heyecanı

Aksaray Belediyesi tarafından Hamidiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yeni yapılacak binaların temelleri için ilk kazma vurulmuştu. Depreme dayanıklı 574 bağımsız birim, 650 araçlık çift katlı otopark ve 25 metrelik yeni caddenin..

Esnafların ilk kazma heyecanı
banner

Aksaray Belediyesi tarafından Hamidiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yeni yapılacak binaların temelleri için ilk kazma vurulmuştu. Depreme dayanıklı 574 bağımsız birim, 650 araçlık çift katlı otopark ve 25 metrelik yeni caddenin oluşturulacağı alanda dükkanlarına kavuşacağı günü bekleyen esnafları da heyecan sardı.

Bölge esnaflarından lokanta işletmecisi Servet Kaplan, “10 yıldır Kalealtı caddesinde esnaflık yapıyorum. Kentsel dönüşümden çok memnunuz. Şehrimizin en kötü caddesi burasıydı. Bu projeyle en iyi caddesi olacak. Projede yeni esnaflar ile yeni binalar olacak. Her zaman yenilik güzeldir. Şehrin çevresi değişecek ve güzelleşecek. 25 metre yolun genişlemesi esnaflar ve sürücüleri için büyük bir avantaj olacak. Cadde esnafının en büyük sorunu olan park sorunu ortadan kalkacak. Normalde vatandaşlar transit geçiş yapıyordu. Projede 2 kat otoparkta olması gerçekten çok güzel. Şehir merkezinin otopark sorunu da çözülecek. Ben 93 yılında bu cadde çalışıyordum. O yıllarda gerçekten çok hareketli idi. Burada esnaflar sıkıntılar çekebilir. Önemli olan önümüzde güzel şeylerin olması bizleri mutlu ediyor. Burası bitince esnaflara çok faydası olacak. Geç olsun güç olmasın. Esnaf olarak çok mutluyuz. Güzel oldu ve bitince daha da güzel oldu. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

YENİ PROJE İLE ÇARŞIMIZ YENİDEN HAREKETLENECEK

Cadde esnaflarından perde işletmecisi Ertan Tekden ise, “Memleketimize hayırlı uğurlu olsun. Daha önce yapım aşamasında vatandaşlarımız otopark olarak kullanıyordu. Çarşı özelliğini kaybetmişti. Yeni inşaat bitmesi ile tekrar altları dükkân üstü de daire olduğu zaman tekrardan bir çarşı özelliğine kavuşması hem bizim için, hem de Aksaray için daha iyi şeyler olacağını düşünüyorum. Aksaray’da otopark ciddi bir sorun idi. Bu sorunda yapılacak 2 katlı otopark ile çözüme kavuşacak. Caddemizden 1 araç kaldırımın kenarına park ettiği diğer araç ise zor geçiyordu. En azından yol geçiyordu. Bizlerde araçlarımıza ürün yüklerken sıkıntılar çekiyorduk. Mobilyacılar da aynı zor oluyor. Şehrin bütün ulaşımı bizim caddemizden geçiyor. Belediye, valilik, bankalar için mutlaka araç ile buradan geçecek. Geniş dükkânlar olur ve vatandaşlarımız ve esnaflarımızda buradan en iyi şekilde yararlanır” diye konuştu. Foto-Haber: Kamil İPEKLİ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası