banner
Spor

‘Evde oturarak engeller aşılmıyor’

ÇOCUK FELCİYLE ENGELLİ KALDI, BASKETBOLLA YENİDEN HAYATA TUTUNDU Aksaray’da 3,5 yaşında çocuk felcine yakalanan ve sağ bacağını kullanamayan 56 yaşındaki Dursun Duru, 30 yaşında tanıştığı basketbolla hayata tutunduğunu söyledi. O..

‘Evde oturarak engeller aşılmıyor’
banner

ÇOCUK FELCİYLE ENGELLİ KALDI, BASKETBOLLA YENİDEN HAYATA TUTUNDU

Aksaray’da 3,5 yaşında çocuk felcine yakalanan ve sağ bacağını kullanamayan 56 yaşındaki Dursun Duru, 30 yaşında tanıştığı basketbolla hayata tutunduğunu söyledi.

O günden itibaren spordan kopamayan Duru, “Bütün engelli kardeşlerimizi basketbol olmasa bile başka spor dallarında görmek isteriz. Evlerine kapanıp kalmasınlar. Kendilerini sosyalliğe adasınlar. Bu spor faaliyeti olur, sanatsal faaliyet olur, sosyal aktivite olur, ne olursa olsun, yeter ki evde durmasınlar. Yaşım itibariyle de ‘Dede’ diyen oluyor, ‘İhtiyar’ diyen oluyor, ‘Buradan ölün çıkacak, tabutla mı gideceksin’ diyorlar. Kendilerince böyle şeyler diyorlar, ama ben kendimle barışığım. Tüm engelli kardeşlerim önce kendiyle barışık olsunlar ve mutlaka kendilerine bir uğraş alanı bulsunlar” dedi.

30 yaşında tanıştığı basketbol sayesinde hayatının tamamen değiştiğini ifade eden Duru, “3,5 yaşında çocuk felcine yakalandım, bundan dolayı sağ ayağımı kullanamıyorum. Dernek başkanımız Bekir Kaya ile birlikte Aksaray Engelliler Derneğini 1997 yılında kurduktan sonra 1998 yılında basketbolla tanıştım. O yıllardan bu yana spor ile uğraşıyorum. Evliyim 2 çocuğum ve 3 torunum var. Yaşım 56 oldu ama bu spordan hala kopamıyorum.Bu bir alışkanlık oldu benim için. Hani derler ya sahnenin tozunu yutanlar bir daha sahneyi bırakamazlar, bizde bu sandalyelere oturduğumuz zaman kalkmak içimizden gelmiyor” diye konuştu.

‘9 SPORCUMUZU BEN KEŞFETTİM’

Şu anda Aksaray’ın öz evlatları ile mücadele verdiklerini belirten Duru,”Transferlerimiz vardı 3 kişiyi Kayseri’ye yolladık. Bizim en iyi oyuncumuz Özgenç kardeşimiz Türk Silahlı Kuvvetleri takımına transfer oldu. Biz şu an dışarıdan oyuncu almıyoruz.Kendi oyuncularımızla yola devam edip şehrimizi en güzel şekilde tanıtmaya çalışıyoruz. Takımımızdaki 2 arkadaşımız hariç diğer arkadaşlarımızı basketbola ben kazandırdım.9 sporcumuzu ben keşfettim. Ama artık imkân meselesi birazda materyaller çok pahalı. Bunun yanında geliş gidiş maliyeti de derken sporcularımızı bu durum zorlayabiliyor. Ama biz imkanlar dahilinde yeni insanlar kazanabilmek adına çalışıyoruz, koşturuyoruz” dedi. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası