banner
Gündem

Fiyat listesi olmayana ceza yağacak

ATSO BAŞKANI KOÇAŞ TİCARET BAKANLIĞI’NIN FİYAT ETİKETİ KAPSAMINDA DENETİMLERE BAŞLADIĞINI DUYURDU Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Fiyat Etiketi Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan genelgede, göre, hizmetlerin özelliğine..

Fiyat listesi olmayana ceza yağacak
banner

ATSO BAŞKANI KOÇAŞ TİCARET BAKANLIĞI’NIN FİYAT ETİKETİ KAPSAMINDA DENETİMLERE BAŞLADIĞINI DUYURDU

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Fiyat Etiketi Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan genelgede, göre, hizmetlerin özelliğine ve tüketiciye sunuluş biçimine göre, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerleri, hizmetin sunulduğu iş yerinde, ayrıca lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan yerlerde ise iş yerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılacak, takılacak veya konulacak.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, Ticaret Bakanlığı’nın denetimlere başladığını duyurdu.

Koçaş yaptığı açıklamada; “2024 yılında tarife ve fiyat listelerinde yer alan her bir aykırılık için ayrı ayrı olmak üzere 2 bin 172 TL idari para cezası uygulanacaktır. Yönetmelik değişikliğini bir örnek ile açıklamak gerekirse; bir restoranda tüketicilere mercimek çorbası, döner ve sütlaç sunulması halinde anılan yönetmelik hükmü doğrultusunda işyerinin giriş kapısı önünde ve hizmet sunulan masaların üzerinde yer alan tarife ve fiyat listesinde yalnızca mercimek çorbasına ilişkin bilgilere yer verilmemesi halinde işyerine uygulanacak idari para cezası miktarı (1 x 2.172) 2 bin 172 TL iken mercimek çorbası, döner ve sütlaç ürünlerine ait bilgilerin hiçbirine yer verilmemesi halinde uygulanacak idari para cezası (3 x 2.172) 6 bin 516 TL olacaktır. Söz konusu değişiklik, 01.01.2024 tarihinde yürürlüğe girmiş olup Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri şehir genelinde denetimlerini sıklaştırmış olup söz konusu değişiklik kapsamında ceza-i müeyyide ile karşı karşıya kalınmaması için üyelerimizin ve esnaflarımızın ivedi olarak listelerin belirtildiği esaslarda hazırlanması gerektiğini önemle rica ediyoruz” dedi. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası