banner
Esnaf

Fiyatlar yükseldikçe sahte ürün tehlikesi de artıyor

Aksaray’da zeytin ve zeytinyağı satışı yapan Mustafa Akar, son dönemde yükselen zeytin yağı fiyatları nedeniyle sahte ürünlerin artış gösterdiğini kaydetti. Piyasanın genel durumuna ilişkin de bilgiler veren Akar; “15 yıldır..

Fiyatlar yükseldikçe sahte ürün tehlikesi de artıyor
banner

Aksaray’da zeytin ve zeytinyağı satışı yapan Mustafa Akar, son dönemde yükselen zeytin yağı fiyatları nedeniyle sahte ürünlerin artış gösterdiğini kaydetti.

Piyasanın genel durumuna ilişkin de bilgiler veren Akar; “15 yıldır zeytin işi ile uğraşıyorum. Özellikle bu sene zeytin bulmakta güçlük çekiyoruz. Zeytin fiyatları aldı başını gitti. Şu an en kötü zeytin 150 liradan başlıyor ve 200 liraya kadar çıkıyor. Zeytinyağlarının litresi ise 250 liradan başlıyor ve 400 liraya kadar yükselebiliyor. Satışlarımız fiyatlar yüksek olduğundan ötürü durgun.Yükselişin sebebi ise yetiştiricilerin işçi bulamaması, mazot fiyatlarıve bunun yanında üretim yetersizliğidir” dedi.

‘SAĞLIKLI BESLENELİM DERKEN SAĞLIKLARINDAN OLMASINLAR’

Fiyatların yükselmesi ile merdiven altı üretimlerin çoğaldığını vurgulayan Akar; “Fiyatların yükselmesi ile beraber merdiven altı ürünlerde gözle görülür bir artış var.Vatandaşlarımızı uyarıyorum, sağlıkları için güvenmedikleri yerlerden alışveriş yapmasınlar. Sahte markaların üretiminde kullanılan kalitesiz yağlar ve işlem görmüş zeytinler, gerçek zeytinyağından uzaklaşarak besin değerini düşürüyor. Bu sahte ürünler genellikle güvenilir olmayan kaynaklardan elde ediliyor. Vatandaşlarımız sağlıklı beslenelim derken sağlıklarından olmasınlar. Zaten şu an da neredeyse tane hesabıyla satmaya çalıştığımız zeytin böyle durumlar yüzünden iyice karalanıyor” diye konuştu. Foto-Haber: Ali FURAT

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası