banner
Gündem

‘Gazetecilik özveri ve fedakârlık isteyen bir meslek’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Bilal Özdemir ve Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Ali Abbas Ertürk, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Aksaray’daki basın mensupları ve medya temsilcileriyle..

‘Gazetecilik özveri ve fedakârlık isteyen bir meslek’
banner

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Bilal Özdemir ve Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Ali Abbas Ertürk, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Aksaray’daki basın mensupları ve medya temsilcileriyle bir araya geldi.

Gece gündüz demeden halkın haber alma hakkı için görev yapmanın fedakârlık olduğuna değinen Özdemir; “Gazeteciliğin çok zor olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Küçük yerlerde yerli basının işinin daha zor olduğu aşikâr. Gece gündüz demeden soğuk sıcak demeden haber pesinde koşmak ve bunu da sadece halkın haber alma hakkı için yapmak özveri isteyen fedakârlık isteyen bir iş bu sebeple hepinizi tebrik ediyorum. Türkiye’de medya özgür değil gazeteciler sansürleniyor. İşsizliğe mahkûm ediliyor, hapse atılıyor, uluslararası sınır tanımayan gazeteciler örgütünün hazırladığı 2023 dünya basın özgürlüğü endeksinde Türkiye geçen yıla göre 16 sıra gerileyerek 180 ülke arasında 165’inci sırada yer aldı. Gazeteciler sendikası tarafından hazırlanan raporda 15 gazeteci ve medya mensubu gazetecilik faaliyetleri nedeni ile cezaevinde bulunduğu belirtildi. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Gazeteciler gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır’ görüşü doğrultusunda basının önünde ki tüm engellerin, baskıların ve sansürün ortadan kaldırıldığı basının siyasi iktidarın ve sermayenin etkisinden kurtulduğu tarafsız ve bağımsız basın dileği ile 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüz kutlu olsun” dedi.

‘OLDUKÇA ANLAMLI BİR GÜNÜ KUTLUYORUZ’

Gazeteciler Günü’nün çok anlamlı bir gün olduğunu vurgulayan Ertürk ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bugün burada olan arkadaşlarımızla ilişkimiz bir gazeteci, bir siyasetçi ilişkisi değil bunu tüm samimiyetimle söylüyorum, çünkü 3 yılı aşkın bir sürede çok güzel çalışmalar yapıldı, dostluk ilişkilerimiz gelişti. Burada il başkanlığı yaptığım dönemde haberle, yorumlarıyla ve eleştirisiyle katkı sağlayan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Basınımıza hep böyle baktık gazetecilerimizin siyasi görüşü fikir ayrılığı ait olduğu siyasi düşüncelerin bizim için hiçbir önemi olmadı. Gazeteciler günü gerçekten de anlamlı bir gün çünkü zor bir meslek görev zorluğu var, süresi yok, zamanı yok, saati yok, birçok gazeteci arkadaşımızı ülke genelinde yaptığı haberlerden dolayı kurban verdik. Bunu da doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar diyerek özetlemişler. Ben gazeteciler gününüzü kutluyorum. Özellikle bu programda bulunabilmek için Ankara’dan çıkıp hızlıca geldim gerçekten de birçok arkadaşımızı özelmişim hasret giderdik. Benim söyleyeceklerim bunlar gazeteciler gününüz kutlu olsun, her zaman bir arada çalışmaya devam edeceğiz.” Foto: Kamil İPEKLİ/ Haber:Erkan ALTUNTAŞ 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası