banner
Gündem

‘Gençlerden çok umutluyuz’

Yarışmalarda derece giren öğrenciler ödüllendirildi Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) 12 ilde eşzamanlı düzenlediği ve Kayseri bölgesindeki öğrencilerden dereceye girenlerin açıklandığı 55. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Kayseri..

‘Gençlerden çok umutluyuz’
banner

Yarışmalarda derece giren öğrenciler ödüllendirildi

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) 12 ilde eşzamanlı düzenlediği ve Kayseri bölgesindeki öğrencilerden dereceye girenlerin açıklandığı 55. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Kayseri Bölge Yarışması Ödül Töreni, Aksaray Kültür Merkezinde düzenlendi. Törene Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, TÜBİTAK Kayseri Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Oğuz Demiryürek, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, Aksaray Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “Gençlerden çok umutluyuz. Aksaray’da böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmak onur verici, bilim deyince akan sular durur. Bilgi ve teknoloji gerçekten çok önemli bir güçtür. TOGG aracı ürettik nasıl heyecanlıyız değil mi? SİHA’lar ürettik tüm dünyaya satıyoruz nasıl heyecanlıyız değil mi? Evet bu heyecanı sürekli olarak devam ettirmemiz gerekiyor ve sürekli heyecanlanacağız. Gelecek sevgili öğrencilerimizdir. Umuyorum Türkiye Yüzyılı sayenizde çok daha güçlü bilim yılı araştırmalarına şahitlik edeceğiz” dedi.

‘BU ETKİNLİK ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ İNŞA EDECEK’

Aksaray Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan ise yaptığı açıklamada, “55.’incisini düzenlediğimiz TÜBİTAK Türkiye yarışması Kayseri bölge finalini Aksaray’ın ev sahipliğinde tamamladık. İnşallah bu yarışmada dereceye giren öğrencilerimizin başarıları artar. İlimizde gerçekleştirilen bu etkinlik ülkemizin geleceğini inşa edecek gençlerimizin bilimsel araştırmalarında çok önemli bir rol oynayacaktır. Gençlerimizin bilim ve teknoloji alanında kendilerini geliştirmelerine bu yarışmalar teşvik edecektir. Gençlerimizin bu tür etkinliklere katılımını sağlamak için kurumlarımız gerekli destekleri sağlamaktadır. Bildiğiniz gibi bilim ve teknoloji hayatımızın her alanında yer almaktadır. Gelişen dünyaya ayak uydurabilmek ve bu alanda rekabet edebilmek için bilimde ve teknolojide çok çalışmamız gerekmektedir. Tabi son yıllarda ülkemizin bilim ve teknolojide kazandığı başarılar ve en son uzaya gönderdiğimiz astronotunda bu olaya vesile olması ile beraber bilim ve teknolojide büyük çağ atlamış durumdadır. TÜBİTAK bilim ve teknolojide her zaman öncülük ve liderlik etmiş ve son 20 yıldır yapılan yarışmalarda yapılan projeleri ülkemizin kullanımına sunmaktadır” diye konuştu. Foto: Kamil İpekli /Haber: Erkan ALTUNTAŞ 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası