banner
Gündem

‘Gençlerin girişimciliğe rağbeti gittikçe artıyor’

Öğrencilere kariyer planlama, girişimcilik, iş kurma ve iş büyütme konularında deneyim kazandırmak amacıyla bir takım ziyaretler gerçekleştiren Aksaray Mektebim Koleji Girişimcilik Öğrenci Konseyi üyeleri, Girişimcilik Öğretmeni Gizem Bozkurt ve Okul..

‘Gençlerin girişimciliğe rağbeti gittikçe artıyor’
banner

Öğrencilere kariyer planlama, girişimcilik, iş kurma ve iş büyütme konularında deneyim kazandırmak amacıyla bir takım ziyaretler gerçekleştiren Aksaray Mektebim Koleji Girişimcilik Öğrenci Konseyi üyeleri, Girişimcilik Öğretmeni Gizem Bozkurt ve Okul Müdürü Serhat Uğur ile birlikte İŞ-KUR’u ziyaret etti.

Girişimcilik programları kapsamında iş fikri olan herkesin desteklendiği belirten Akkuş; “Geleceğin girişimcilerine İŞKUR’un kuruluş zamanı ve amaçları, işe alım kriterleri, İŞKUR üzerinden işe girmenin avantajları, çalışma süreleri, kariyer planlama ve girişimcilik kapsamındaki destekleri konularında bilgiler verdik dedi.

‘GENÇLERDEN DAHA ÇOK GİRİŞİMCİ ÇIKMASINI ARZU EDİYORUZ’

Ziyarette İŞ-KUR Müdürü Mahmut Akkuş ile öğrencileri bir araya getirdiklerini ifade eden Girişimcilik Öğretmeni Gizem Bozkurt; “Öğrencilerimiz iş fikirlerini nasıl geliştirebilecekleri ve nasıl destek alabilecekleri konusunda bilgi aldı” dedi. Girişimciliğin önemine vurgu yapan Bozkurt; “Gençlerin girişimciliğe rağbeti gittikçe artıyor. Girişimcilik konusunda ciddi bir ilerleme ve heyecan var. Artık insanların kendisini çok yönlü yetiştirmesi gerekiyor, dünya vatandaşı olması gerekiyor, evrensel bir bakış açısıyla çalışmalara bakması gerekiyor. Dolaysıyla gençlerin mikro değil de makro bazlı olarak kendilerini iyi yetiştirmesi ve bu konuda ileri doğru adımlar atması gerekiyor. Bizde bu noktada gençlere öncü olmaya çalışıyoruz. Gençlerden daha çok girişimci çıkmasını arzu ediyoruz. Gençler ciddi anlamda inovasyon sağlamak istiyorlar ve biz de bu amaç doğrultusunda ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Bu ziyaretlerde gençlerimiz girişimciliğin ne olduğunu somut projelerle öğrenme ve bu projeler üzerinde konuşarak farklı proje fikirleri ortaya çıkarıyor” dedi.

Okul Müdürü Serhat Uğur ise kendilerini misafir eden İŞKUR Müdürü Mahmut Akkuş’a teşekkür ederek, verimli bilgilerle öğrencilerin zihninde önemli fikirlerin oluşmasına katkı sağladığını söyledi. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası