13

‘Güneş enerjisinde erken çıkan yol alır’

amortİsman sÜresİ en dÜŞÜk yatirimlardan bİrİ, Üstelİk devlet alim garantİsİyle ares solar Şirket yetkilisi elektrik elektronik mühendisi yavuz Ülgen, güneş enerjisiyle her elektrik abonesinin enerji ihtiyacını karşılayabileceğini söyledi. 4 yıldır..

‘Güneş enerjisinde erken çıkan yol alır’
banner

amortİsman sÜresİ en dÜŞÜk yatirimlardan bİrİ, Üstelİk devlet alim garantİsİyle

ares solar Şirket yetkilisi elektrik elektronik mühendisi yavuz Ülgen, güneş enerjisiyle her elektrik abonesinin enerji ihtiyacını karşılayabileceğini söyledi.
4 yıldır güneş enerjisi alanında faaliyet gösterdiklerini ifade eden Ülgen, tesislere kurulabilecek sistemlerle ilgili bilgiler verdi. 
yeni bir vizyonla bu işe başladıklarını dile getiren Ülgen, “yeni kurulacak güneş enerjisi sistemlerindeki yapılan yeni düzenlemeyle artık aylık mahsuplaşma ile daha karlı bir ortam oluştu. aylık mahsuplaşma sayesinde, siz ne zaman üretirseniz üretin yada tüketin her ayın 6″sında aylık üretim ve tüketiminiz karşılaştırılıyor. Üretim fazlanız varsa parasını alıyorsunuz, tüketim fazlanız varsa parasını ödüyorsunuz.  fazla tükettiğimiz elektriği kendi tarifemizden öderken tüketim fazlası üretimimiz kendi tarifemizden daha düşük bir değerle bize ödeme yapılmaktadır. bu ödemeleri alırken vergi mükellefi olmamız da gerekmemektedir” şeklinde konuştu.
amortİsman en bÜyÜk avantaj
yönetmeliğin mayıs ayında çıktığını söyleyen Ülgen, “İnsanlar bu kanunu tam bilmedikleri için biraz çekimser yaklaşıyor. bugün organize sanayi dışındaki bir ticarethane 3-4 yıl içerisinde bunun dönüşünü çok kolay alıyor. organize sanayi olduğu için elektrik fiyatları biraz daha düşük. orada 4-5 yıla kadar çıkıyor. elektriğe bu yıl %30 zam geldi. Önümüzdeki yıllarda elektriğe enflasyon oranında zam gelirse bu 3 yıla kadar düşer. tarım ve kırsal kalkınmayı destekleme kurumu (ipard) ve tarım müdürlüğünün de bu konuda teşvikleri var. yatırımcı bunları da kullanırsa 1,5-2 yıl içerisinde kurduğu güneş enerjisi panelinin tamamını amorti etmiş olur. bugün vatandaş çatısına panel kurduğu zaman 10 yıl boyunca devlete satabilme garantisi var. panelin ömrü 10 yıl içinde yüzde 90, 20 yıl içinde yüzde 80 verim garantisi bulunuyor. yani panelin 20 sene çatınızda durma garantisi var” ifadesini kullandı.
aksaray gÜneŞ enerjİsİnde avantajli
aksaray”ın güneş enerjisi konusunda avantajlı bir şehir olduğunu aktaran Ülgen, “bugün herkes için  4-5 yılda yatırımın geri dönüşü ve uzun vadede parayı düzenli alabiliyor olmaları çok cazip. güneyde olan şehirlere göre daha avantajlıyız. bizim yükseltimiz var buda bizim panellerimizin daha soğuk olmasını sağlıyor ve daha fazla verim sağlıyor. aksaray güneş enerjisi yatırımında çok avantajlı bir konumdadır” diye konuştu.
kredİ İmkânlariyla para İŞİnİ
aksaray”da herkesin güneş enerjisi işini yapmak istediğini dile getiren Ülgen, “güneş enerjisi sistemleriyle alakalı olarak şimdiye kadar 6 mwp”den fazla güce sahip tesis kurulumu tecrübesine sahip olduklarını aktardı. bu işe başlamayı düşünen vatandaşlarımız önce izin alma süreci dediğimiz çağrı mektubunu almaları gerekiyor. bu süreç birkaç kurumun onayını gerektirdiği için bir hayli zaman almaktadır. İlerde oluşacak yoğunluk ve kapasite kısıtlamaları düşünüldüğünde, çağrı mektubunun erken alınması yatırımcıya büyük avantaj sağlayacaktır. zamanla sürece bankaların da dahil olmasıyla daha uygun kredi ve leasing argümanlarıyla herkesin çatısında bu avantajlı enerjiyi göreceğiz. bu yüzden erken kalkan daha çok güneş alacaktır.”diye konuştu. foto-haber: erkan altuntaŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası