banner
Gündem

HASAN DAĞI EZBERLERİ BOZDU

Yıllardır birbirinden farklı ülkelerde yapılan Dünya Kaykay Şampiyonaları, bu yılın Ekim ayında ünü, kentin sınırlarını aşan güzellikteki Hasan Dağı’nda yapıldı. Türkiye’de ilk kez düzenlenen şampiyonaya ev sahipliği yapan Hasan Dağı,..

HASAN DAĞI EZBERLERİ BOZDU
banner

Yıllardır birbirinden farklı ülkelerde yapılan Dünya Kaykay Şampiyonaları, bu yılın Ekim ayında ünü, kentin sınırlarını aşan güzellikteki Hasan Dağı’nda yapıldı.

Türkiye’de ilk kez düzenlenen şampiyonaya ev sahipliği yapan Hasan Dağı, o eşsiz manzarasıyla uluslararası bir arenayı anımsattı.

Kentte yaşanan tarihi olaylara yıllarca şahitlik eden, uluslararası bir çok organizasyona ev sahipliği yapan Hasan Dağı, sabahın erken saatlerinde bir kez daha tarihi bir olaya tanıklık etti.

Birçok milleti spor çatısı altında bir araya getiren Dağ, o gün sisliydi. Bu hava sanki onun büyülü yapısının resmedilişiydi. Rengi birbirinden farklı onca insanın tek bir kareye sığdırılmış haliydi.

***

Bir o kadar da profesyoneldi…

Görkemi ve ihtişamı ona yaklaştıkça daha çok hissediliyordu…

Uzaktan heybetine tanık olduğumuz, yakınına gittikçe o heybeti daha çok hissettiğimiz Hasan Dağı, o gün orada binlerce yol kat edip gelen büyük ve coşkulu bir kalabalığa kucak açtı.

Temiz havasıyla misafirlerinin başını döndüren Hasan Dağı, kekik ve çiçek kokularıyla da mest etti.

***

Yıllarca bu sporu profesyonel anlamda icra eden pek çok kaykay sürücüsü, Hasan Dağı’na geldiklerinde tüm ezberlerinin bozulduğunu ifade etti…

Gelmeden önce Dağı araştırdıklarını ve kendilerine yarış esnasında uygulayacak bir strateji belirlediklerini söyleyen sporcular, Hasan Dağı’nın heybeti ve atmosferiyle birlikte planlarını unuttuklarını dile getirdi.

Yarışmacılar Dağa çıktıklarında inanılmaz bir atmosferle karşılaştıklarını belirterek beklentilerinin üzerinde unutulmaz bir deneyim yaşadıklarını anlattı.

***

30 ülkeden 130 sporcu Hasan Dağı parkurunda, 4 kilometrelik arka plan manzarasıyla eşsiz bir tecrübe kazandılar.

Bu deneyime tanıklık etmek isteyen yerli halk ise uzun yürüyüşler sonrası parkurun çeşitli virajlarında yarışı izlemek için yerlerini aldı.

Fotoğrafçılar ise muazzam bakış açılarıyla Hasan Dağı’nda ilk kez gerçekleştirilen şampiyonayı ölümsüzleştirdiler. Onlar, fotoğraf kareleriyle geleceğe iz bırakmış oldu.

Şöyle bir geçmişe bakıldığında bu kareler tarihe dokunmuş olacak ve bir gün nostaljik olarak addedilse bile tarihi bir gerçeği ortaya koyacak.

Bugün misafirlerini en güzel şekilde ağırlayan Hasan Dağı yarın kim bilir başka hangi güzelliklere kapı aralayacak…

 

banner

YORUMLAR (1)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası