banner
Gündem

Hasan Dağı mesire alanı açıldı

Aksaray Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi gerçekleştirilen Hasan Dağı mesire alanı, açılış töreniyle hizmete girdi. Açılışa Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ve çok sayıda vatandaş katıldı…

Hasan Dağı mesire alanı açıldı
banner

Aksaray Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi gerçekleştirilen Hasan Dağı mesire alanı, açılış töreniyle hizmete girdi.

Açılışa Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mesire alanının doğal dokusunu bozmadan yenilendiği belirtilirken, yeşil alanlar, mescit, lavabolar, oyun parkurları ve orman masalarıyla vatandaşlara hizmet vermesi amaçlandı.

‘HASAN DAĞI’NA GELİŞGİDİŞ YOLU YAPACAĞIZ’

Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Hasan Dağı’nın yazı ve kışının ayrı güzel olduğunu söyledi. Aydoğdu şöyle konuştu: “Yaz kış buraya sığınıyoruz. Burası Aksaray’ın en doğal parkı. Niğde tarafında böyle bir yer yok. Aksaray tarafından doğal hali ise göz kamaştırıyor. Bu parkı koruyarak kendi evinizin içi gibi bakar ve korursak gelecek nesillere de kalır. Hasan Dağı Aksaray’ın geleceğin de yeni bir hacet kapısı olacak. Şehir merkezi 40 derece iken burası 30 derece arada 10 derece fark var. Buraya insanlar yaz kış geliyor. Bu yolun bir inişi ve bir çıkışı olması gerekli. Böyle bir düşüncemiz var. İnşallah buraya ulaşımın sağlandığı yolu yapacağız. Belediye Başkanımıza ve belediye çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir çalışma yapılmış.”

‘DOĞAL DOKUYU BOZMADAN YENİLEDİK’

Vatandaşlara daha iyi bir şekilde hizmet vermesi için Hasan Dağı mesire alanını yenilediklerini söyleyen Dinçer,  “Çevre düzenlemesinin yanında mesire alanımıza mescit ve lavabolar yaptık. Oyun parkurları ile orman masaları yerleştirdik. Burası vatandaşlarımızın kendilerine ve sevdiklerine zaman ayıracakları, rahat bir nefes alacakları, sosyal vakit geçirecekleri güzel bir yer oldu. 80 tane orman masası yerleştirerek doğal dokuyu bozmadan en az maliyetle en güzel şekilde dizayn ettik. Hafta sonları vatandaşlarımızın güzel bir ortamda güzel vakit geçireceği bir yer oldu. Aksaray’ın gözbebeği tanıtımında ve turizminde, geçmişinde önemli bir yeri sahip olan Hasan Dağı medarı iftarımız olan sönmüş volkanik dağımızın etekleri de şehrimizin en güzel yerlerinden birisi” dedi.

Açılış törenine Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Şaban Yüksel, Helvadere Belde Belediye Başkanı Arif Bellikli, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sayın İsrafil Aktürk, Ziraat Oda Başkanı Emin Koçak, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, belediye meclis üyeleri, Hasan Dağı yöresinde bulunan köy muhtarları ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda davet katıldı.

Mesire alanının açılışından sonra davetlilere ikramlar yapıldı. Çocuklar için mesire alanında şişme oyun alanları, Karagöz Hacivat gösterimi ve parkurlarda yarışma etkinliği düzenlendi. Ayrıca çocuklar, kostümlü çizgi film karakterleriyle eğlenceli vakit geçirdi.

Aksaray Belediyesi Hasan Dağı Mesire alanına 80 adet orman masası, mescid, 3 farklı noktaya lavabo, 5 farklı noktaya çeşme, futbol sahası, 2 adet yeni nesil oyun grubu, file oyun sahası, survivor parkuru ve oyun seti ve yağmur barınağı yaptı. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası