banner
Gündem

‘Hastalıktan ari işletmelerde Aksaray Türkiye 3.’cüsü’

Aksaray Tarım ve Orman Müdürü Nejdet Demir, bakanlık tarafından verilen ‘Hastalıktan Ari İşletme Belgesi’ sayılarındaki artışla Aksaray’ın 2023 yılında Türkiye 3.’sü olduğunu belirtti. Aksaray’ın tarım ve hayvancılık potansiyeli bakımından önemli..

‘Hastalıktan ari işletmelerde Aksaray Türkiye 3.’cüsü’
banner

Aksaray Tarım ve Orman Müdürü Nejdet Demir, bakanlık tarafından verilen ‘Hastalıktan Ari İşletme Belgesi’ sayılarındaki artışla Aksaray’ın 2023 yılında Türkiye 3.’sü olduğunu belirtti.

Aksaray’ın tarım ve hayvancılık potansiyeli bakımından önemli illerinden biri haline geldiğini aktaran Demir; “Tarımda üretim miktarı kadar, bu ürünlerdeki kalitelerde çok önemli. Biz işletmelerimizin daha derli toplu ve daha kaliteli ürünler üretmesini önemsiyoruz. Bu kapsamda hastalıktan ari işletme sayılarımızı da her geçen gün artırıyoruz. 2022 yılında 114 olan hastalıktan ari işletme sayımız 2023 yılı sonunda 121’e çıktı. Açıklanan bu verilerle Türkiye 3.’sü olduk” dedi.

HEDEFİMİZ TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLMAK

Hastalıktan ari işletmelerin bir takım asgari hijyen kuralarını yerine getirmesi gerektiğini belirten ve bu noktada Türkiye birinciliğini hedeflediklerini söyleyen Demir, “Yapılan testlerde tüberküloz ve brusella olması lazım. Bütün hayvanların sisteme kayıtlı olması lazım. Ari işletmeler halk sağlığının korunmasına da yardımcı oluyor. Bu işletmelerden üretilen sütler daha pahalı fiyata satılıyor. Ayrıca yurt dışına yapılacak süt ve süt ürünleri ihracatını da yapabiliyor. Aksaray’da bu yılsonuna kadar Türkiye 3.’lüğümüzü 2.’liğinee ve ilerleyen süreçte birinciliğine taşımak hedeflerimiz arasında. Tüm ekibimizle birlikte sahadayız. İşletmeleri ziyaret edip hastalıktan ari işletmelerin özeliklerini ve faydalarını anlatıyoruz. Ari işletmeden üretilen et ve sütlerin kalite oranı yüksek olduğundan ari işletme sahiplerimizin ürettikleri sütlere de yoğun bir talep oluyor ve rahatlıkla satıyorlar. Hastalıktan ari işletmelerde hayvan başına bin 200 lira gibi çok iyi bir desteği var. Bu destekten üreticilerimizin faydalanmasını istiyoruz. Aksaray İl Müdürlüğü olarak genel amacımız kaliteyi sağlamak ve bunu sürdürmek” diye konuştu. Haber: Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası