banner
Esnaf

Hatay’da yarım kalan işine Aksaray’da devam ediyor

Hatay’da 30 yıldır aktar işleten ve depremden sonra yerleştiği Aksaray’da aktar dükkânı açarak kaldığı işe devam eden Mehmet Yüzbaşıoğlu, “30 senedir aktar işi ile uğraşıyorum.  Herkesin bildiği üzere Hatay’da büyük..

Hatay’da yarım kalan işine Aksaray’da devam ediyor
banner

Hatay’da 30 yıldır aktar işleten ve depremden sonra yerleştiği Aksaray’da aktar dükkânı açarak kaldığı işe devam eden Mehmet Yüzbaşıoğlu, “30 senedir aktar işi ile uğraşıyorum.  Herkesin bildiği üzere Hatay’da büyük bir deprem oldu, bende o depremzedelerden birisiyim. Yaklaşık 8 aydır Aksaray’da ikamet ediyorum ve burada da Hatay’da yapmış olduğum aktarcılık üzerine bir dükkân açtım ve yaşantımı sürdürüyorum” dedi. Aksaray’a geliş serüvenini anlatan Yüzbaşıoğlu, “Burada bir yakınımız vardı, depremden sonra moralimiz düzelsin diye Aksaray’a gelip 1 hafta kaldık. Sonrasında burayı çok sevdim ve burada bir dükkân açma kararı verdim. Çok şükür işlerimiz iyi 30 yıllık bir bilgi birikimi de olduğundan dolayı en iyi malın nerde olduğunu çok iyi biliyoruz, müşterilerimizi de memnun etmek için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

AKTARLARDAN ÖNCE DOKTORLARA KOŞSUNLAR

Aktarlardan önce mutlaka doktor tedavisi ve tavsiyesi almanın önemine vurgu yapan Yüzbaşıoğlu, “Kışın karşılaştıkları hastalıklardan korunmak için müşterilerimizden öncelikle ricamız, sağlık kuruluşlarına başvurmaları gerekir. Öncelikleri her zaman doktor kontrolünde ilaç tedavisi olsun sonrasında ek olarak takviye almak isterlerse bizlerde kanunen satılması yasak olmayan şeyleri öneriyoruz müşterilerimize. Fakat bunu ön plana atmanın da doğru olmayacağını düşünüyorum, öncelik tıp, bu işin eğitimlerini almış insanlardan destek alsınlar. Ama iyileşme sürecini hızlandırmak için ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için bizden alabilecekleri bitkiler var bunları tavsiye ederiz” dedi.

HER ŞEYİN FAZLASI ZARAR

Kış öncesi bağışıklık sistemini güçlendirme hususunda da önerilerde bulunan Yüzbaşıoğlu, “Kış öncesi bağışıklık sistemini güçlendirebilmek için bizim önerebileceğimiz şeyler keçiboynuzu, dut pekmezi gibi pekmez çeşitleri bağışıklık sistemini güçlendirir vücut ısısını yüksek tutar. Tahin bol bol tüketilmeli ıhlamur, kuş burnu, hibiscus , adaçayı, hatmi çiçeği, tarçın, karanfil, zencefil ve zerdeçal gibi bitkilerin hepsi insanın vücudunu soğuğa karşı koruyan vücut direncini arttıran ürünlerdir. Tabi bunları da tüketirken çok abartmamak gerekli belli oranlarda kullanmaları gerekli. Bu ürünleri satan kişilerin bilgi sahibi olmaları gerekli.  Satış yetki belgeleri olması gerekli. Belli oranlarda belli günlerde belli aralıklarla kullanılması gerekir. Bitkiler de aslında ilaç gibidir. Bilinçsiz kullanırsa bitkiler de zarar verir. Ben bir çok hastaya öncelikle bana gelmişse kronik bir rahatsızlık için bitki istiyorsa önce doktora danışmasını tavsiye ediyorum doktor muayenesinden sonra ihtiyaç hissederse gelip alıyor müşteri. Çünkü sağlık çok önemli para kazanmak için insanların sağlığı ile oynamamak gerektiğini düşünüyorum mesleki ahlak olarak” diye konuştu. Foto-Haber: Kamil İPEKLİ

banner

YORUMLAR (3)

  1. Yılmaz gürler diyorki:

    Hatay”ın yüz akı dürüst güvenilir bir esnaf
    Aksaray için büyük bir kazanç
    Hatay için bir kayıp diyebilirim.

  2. Ali diyorki:

    Mehmet abiyi yeni tanıdım çok değerli işini düzgün yapan insanları aydınlatan birisi işi gücü rast gelsin 🖐🏻

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası