banner
Esnaf

‘Hatay’ın yöresel tatlarını Aksaray’a sevdirdik’

Aksaray Belediyesi bünyesinde kadınların aile ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla hizmete açılan ‘Hanımeli Pazarı’nda girişimci kadınlar birbirinden farklı ürünler ortaya çıkartmaya devam ediyor. Hanım Eli Pazarında doğal ürünler hazırlayıp satan..

‘Hatay’ın yöresel tatlarını Aksaray’a sevdirdik’
banner

Aksaray Belediyesi bünyesinde kadınların aile ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla hizmete açılan ‘Hanımeli Pazarı’nda girişimci kadınlar birbirinden farklı ürünler ortaya çıkartmaya devam ediyor.

Hanım Eli Pazarında doğal ürünler hazırlayıp satan Nurcan Uğur, “Aslen Hataylıyım ama 16 yıldır Aksaray’da yaşıyorum. Aksaray halkımıza Hatay’ın yöresel ürünlerini sunuyoruz. İlk açıldığından beri hanım eli pazarında tezgâhımı açmaya devam ediyorum. Daha önceleri evden satış yapıyordum. Pazar açıldığı ilk günden beri bende tezgâhımı açıyorum. Bu işe komşularımın tavsiyesi ile girdim. Hatay’dan getirip hazırladığım ürünleri onlar çok beğenince devam ettim evden satış yapıyordum doğal zeytin, hakiki nar ekşisi ve sıkma zeytinyağı gibi doğal ürünlerle devam etti ve hanım eli pazarında çalışma fırsatımız olunca da burada tezgâh açmaya başladık. Memnunuz çok şükür. Ürünlerimizin tamamı el yapımı ve doğal katkısız ürünler ve ürünlerimiz Aksaray’da çok duyulmaya başlandı bu beni çok mutlu ediyor. Şu anda soğuk sıkım zeytinyağımız, pul biber, sumak ve doğal nar ekşimiz oldukça talep görüyor. Bunların dışında el yapımı domates ve biber salçamız, Hatay’ımızın meşhur topak peyniri de ziyaretçilerimizin ilgi gösterdiği ürünler arasında” dedi.

Zamanla işlerini büyüttüğünü vurgulayan Uğur, “Uzun zamandır burada olduğum için artık insanların istekleri de çoğaldı. İşlere tek başıma yetişemiyorum. Yanımda çalışan 3 arkadaşım daha var. Çünkü Zeytinin kırılması, yıkanması, tuzlanması gibi birçok emek gerektiren işlemi var bundan ötürü birkaç kişi ile çalışmam şart oldu. Bunun dışında ürünlerimizi de piyasaya göre daha uygun en az karla satmaya çalışıyoruz. Hem vatandaşımız nasiplensin hem de işlerimiz yürüsün. Ayrıca müşterilerimiz ürünlerimize fazlasıyla alıştı, bizim ürünlerimiz dışında başka zeytin yada nar ekişi gibi ürünleri tüketemediğini söyleyen müşterilerimiz var” diye konuştu. Foto-Haber: Kamil İPEKLİ

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası