banner
Gündem

İlgi her geçen yıl artıyor

AKSARAY, HAVA SPORLARI İÇİN BİR ÇEKİM MERKEZİ Aksaray Üniversitesi (ASÜ) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve 4 Temmuz’da başlayan “Yamaç Paraşütü Başlangıç Kursu” devam ediyor. Teorik ve uygulamalı eğitimlerin yer..

İlgi her geçen yıl artıyor
banner

AKSARAY, HAVA SPORLARI İÇİN BİR ÇEKİM MERKEZİ

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve 4 Temmuz’da başlayan “Yamaç Paraşütü Başlangıç Kursu” devam ediyor. Teorik ve uygulamalı eğitimlerin yer aldığı kurs 14 Temmuz’da sona erecek.

ASÜ Spor ve Sağlık Alanında İhtisaslaşma Koordinatörlüğü yöneticileri ile kurs eğitmenleri Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin’i ziyaret etti ve süren çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Yamaç Paraşütünün Aksaray’ın coğrafi yapısına en uygun spor dallarından birisi olduğunu ve son üç yıldır çeşitli etkinlikler yaptıklarını söyleyen Rektör Şahin, ilginin her yıl biraz daha artığını vurguladı. 2020’den bu yana gerek şampiyonlar ve uçuş etkinlikleri gerekse kurslar düzenlediklerini anımsatan Prof. Şahin, kısa süre önce de Türkiye’nin onaylı ilk Yamaç Paraşütü Test Merkezi’ni ASÜ’ye kurduklarını söyledi. Bu merkezle birlikte Aksaray’ın ilgili branşın çekim merkezi olma yolunda kararlı adımlarla ilerlediğinden söz eden Şahin, katkı sunan herkese teşekkür etti. Ziyarete ASÜ Spor ve Sağlık Alanında İhtisaslaşma Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Okan Kamiş, Koordinatörlük Eğitim Sorumlusu Öğr. Gör. Dr. Ali Rıza Atıcı, Türkiye Hava Sporları Federasyonu Asbaşkanı Abdullah Kahraman ile Yamaç Paraşütü Öğretmeni Pilotlar Ali Zaimoğlu, Faruk Karaoğlan, Şenol Üstünel ve Kerim Sarıgül katıldı.

Ziyaret, bugüne kadar yapılan çalışmaların ve hâlihazırda yürütülen kurs faaliyetinin değerlendirilmesiyle tamamlandı. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası