banner
Gündem

İşçi ve işverenler sanal fuarda buluştu

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü geçmiş yıllarda düzenlenen Aksaray İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarını (AKİF) bu yıl sanal ortama taşıdı. Aksaray, Eskişehir, Kayseri ve Konya şehirlerinin yer..

İşçi ve işverenler sanal fuarda buluştu
banner

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü geçmiş yıllarda düzenlenen Aksaray İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarını (AKİF) bu yıl sanal ortama taşıdı.

Aksaray, Eskişehir, Kayseri ve Konya şehirlerinin yer aldığı Bölgesel Sanal İstihdam Fuarı’ yoğun ilgi gördü. Bu kapsamda fuarda iş arayan gençler ve engelliler canlı mülakat yaparak ulusal ve uluslararası kurumsal firmalarla doğrudan iletişime geçme imkanı elde etti. Sanal fuarda ilgili firmanın ilanlarına erişilebilme ve öz geçmişlerini doğrudan işverene ulaştırabilme kolaylığı da sağlandı.

İŞKUR İl Müdürü Mahmut Akkuş, Aksaray’da ulusal ve uluslararası ölçekteki 68 firmadan işçi ve işverenlerin sanal fuarda bir araya geldiğini söyledi.

250’Yİ AŞKIN FİRMA STANT KURDU

İstihdam fuarına 2 günde 3 bin kişinin müracaat ettiğini belirten Akkuş, “Türkiye İŞKUR Genel Müdürlüğü öncülüğünde ve Aksaray Valiliği koordinasyonunda bölgesel sanal istihdam fuarını gerçekleştirdik. Fuarda pilot 4 şehirden 250’yi aşkın firma stant kurdu. Bu çalışma gerçekten çok önemli. İş arayan vatandaşlarımız firmalarla sanal ortamda yüz yüze görüşme fırsatları sağladılar. Sanal fuara katılım sağlayan gençlerimiz ve engelli bireylerimiz uzman ekiplerle bir araya geldiler. Aksaray Üniversitesi Mühendislik Bölümü öğrencilerimizde bu sisteme katılarak, özgeçmişlerini bıraktı” diye konuştu.

İŞKUR, TÜM ENGELİ ORTADAN KALDIRDI

Aksaray Engelliler Derneği Şube Başkanı Bekir Kaya, sanal fuarın son derece elzem bir ihtiyacı karşıladığını söyledi.  Kaya, “Engellilerimiz hayatın her alanında yer alıyor. Bunun için gece gündüz mesai harcıyoruz. Engellilerin kendi işini kurması yönünden Türkiye’de iki kez birinci olduk. Bu birincilik İŞKUR’un verdiği desteklerle oldu. Sanal istihdam fuarı tüm engelleri ortadan kaldırdı. Engelli üyelerimiz iş başvurusunda bulunurken bir takım sıkıntılar yaşayabiliyordu. Şimdi bu sistem sayesinde iş bulma imkanı arttı” dedi.

‘SON DERECE VERİMLİ BİR FUAR’

Yüzde 60 oranında engeli olan 24 yaşındaki Yasın Gündoğdu ise, İŞKUR personellerinin desteğini alarak iş görüşmesi yaptı. Firmalara gitmek yerine doğrudan kurumlarla iş görüşmesi yaptığını kaydeden Gündoğdu, “Gerçekten son derece verimli bir fuardı. Birden fazla kurumla iletişime geçme imkanı elde ettim. Böyle bir çalışmayı bizlere sunan herkese çok teşekkür ederim. İnşallah kısa zamanda iş bulur ve çalışmaya başlarım” ifadelerini kullandı.  Foto-Haber: Şeyda COŞAR

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası