Gündem

Işıklı kavşaklarda ışıkların süresi yoğunluk hesabına göre yanıyor

DİNÇER; ‘HER GEÇEN GÜN BÜYÜYEN ŞEHRİMİZ İÇİN YENİLİKÇİ PROJELER ÜRETİYORUZ’ Aksaray Belediyesi, şehir genelinde akıcı ve güvenli ulaşım imkânı oluşturmak için yenilikçi projelerine bir yenisini daha ekledi. Günün belirli saatlerinde..

Işıklı kavşaklarda ışıkların süresi yoğunluk hesabına göre yanıyor
banner

DİNÇER; ‘HER GEÇEN GÜN BÜYÜYEN ŞEHRİMİZ İÇİN YENİLİKÇİ PROJELER ÜRETİYORUZ’

Aksaray Belediyesi, şehir genelinde akıcı ve güvenli ulaşım imkânı oluşturmak için yenilikçi projelerine bir yenisini daha ekledi. Günün belirli saatlerinde trafik yoğunluğu yaşanan kavşaklara uygulanan ‘Akıllı sinyalizasyon’ sistemleri ile şehir içi ulaşımında yeni bir dönem başladı.

Kavşak kollarına yerleştirilen sensorlar yoğunluk durumuna göre sinyalizasyon sistemine uyarı gönderiyor. Yoğunluk hesabı yapılarak yoğun olan yönlere daha uzun yeşil süresi uygulanarak kavşaklardaki yeşil sürelerin optimizasyonu sağlanıyor. Bu sayede gereksiz yeşil ışık yakmanın önüne geçilip gecikme sürelerinde iyileşme sağlanarak vatandaşlara hızlı, yenilikçi ve doğa dostu bir ulaşım sunuluyor.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer: “Aksaray’ımız her geçen gün büyüyen, göç alan buna paralel olarak araç yoğunluğu giderek artan bir şehir Aksaray’ı geleceğe taşımak hem zaman tasarrufu elde etmek hem de araçların bekleme sürelerini kısaltarak daha az karbon salınımı sağlayarak modern kent olmanın gerekliliğini yerine getiriyoruz” dedi. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası