Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İslami İlimler Fakültesinin uluslararası akademik ve hakemli dergisi Mütefekkir, bilimsel anlamda evrensel bir prestije sahip özet ve atıf indeksi Scopus’ta taranmaya başlandı. Türkiye genelinde ilahiyat ve İslami..
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İslami İlimler Fakültesinin uluslararası akademik ve hakemli dergisi Mütefekkir, bilimsel anlamda evrensel bir prestije sahip özet ve atıf indeksi Scopus’ta taranmaya başlandı.
Türkiye genelinde ilahiyat ve İslami ilimler alanında Scopus’ta yayın yapan beş dergi bulunuyor. Bu dergilerin bir kısmı Cumhuriyet’in ilk yıllarından beri yayınlanan köklü dergiler. 2014 yılında hem elektronik hem de basılı ortamda yayın yapmaya başlayan Mütefekkir, henüz 10’uncu yılını doldurmadan bu köklü dergiler arasına girmeyi başardı. ASÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Aygün, 2018 yılında göreve geldiklerinde Mütefekkir’in potansiyelini daha da geliştirmek adına çeşitli planlamalar yaptıklarını ifade etti. Derginin, dokuzuncu sayıyla birlikte TÜBİTAK TR Dizinde taranmaya başlandığını anımsatan Prof. Aygün, “Bir süredir Scopus’la yazışmalarımız devam ediyordu. Scopus İçerik Seçimi ve Danışma Kurulu (CSAB) Mütefekkir’i kalite, kurumsal yapı, yazım politikası ve uluslararası potansiyel açısından inceledi ve kısa süre önce indeks taraması yapılmasına karar verdi. Süreç, dergimizin geldiği akademik seviyeyi göstermesi bakımından çok değerlidir” dedi. Mütefekkir Dergisi’nin Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde yayımlandığını ve içeriğini genelde dini araştırmaların, özelde ise İslami ilimler alanında yapılan bilimsel çalışmaların oluşturduğunu ifade eden Prof. Dr. Necmettin Aygün, “Mütefekkir aynı zamanda Ortadoğuve Osmanlı ile din kültürü ve ahlâk bilgisi eğitimi gibi uzmanlık alanlarındaki araştırmaları da yayımlıyor. Haziran ve aralık aylarında olmak üzere yılda iki kez yayımlanan Mütefekkir, açık erişimli bir dergi ve yayın sürecinin hiçbir aşamasında yazarlardan herhangi bir ücret talep etmiyor” dedi. Dekan Aygün, dergi Editörü Doç. Dr. Şuayip Karataş ile Araştırma Görevlisi Osman Durmaz’a özverili çalışmaları, ASÜ Rektörlüğüne ve şehirdeki diğer paydaşlara da yayınlara sundukları katkılardan dolayı teşekkür etti.
Scopus’un akademik yayınları derleyen, özet ve tam metinleri araştırmacılarla paylaşan ve atıf analizi yapan en büyük ve en saygın uluslararası veri tabanlarından birisi olduğunu söyleyen ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Mütefekkir’in böylesi önemli bir platformda taranacak olmasının çok kıymetli olduğunu söyledi ve sürece emek veren herkese teşekkür etti. (Haber Bülteni)
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)