banner
Köşe yazıları

KADINLARIN DÜNYASINI DEĞİŞTİREN MERKEZ

Aksaray’da kadınların sosyal hayatın içerisinde var olduğunu görmek mutluluk verici… Kendilerini geliştiren, hayallerine bir adım atan ve başarı hikayeleri yazan kadınlar şehrimizde günden güne ciddi oranda artıyor. Bunun en güzel..

KADINLARIN DÜNYASINI DEĞİŞTİREN MERKEZ
banner

Aksaray’da kadınların sosyal hayatın içerisinde var olduğunu görmek mutluluk verici…

Kendilerini geliştiren, hayallerine bir adım atan ve başarı hikayeleri yazan kadınlar şehrimizde günden güne ciddi oranda artıyor.

Bunun en güzel örneklerini görebileceğimiz yer şüphesiz ki Aksaray Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kadın Aktivite Merkezleri…

****

Kadınların bu merkezlerdeki başarı hikayelerini duydukça, haberlerimize konu aldıkça merak ettim…

Kadın elinin değdiği her iş güzeldir ya, bu güzelliklere kapı aralayan Aktivite Merkezini ziyaret etmek istedim.

Ne bir gazeteci, ne bir köşe yazarı edasıyla gittim.

Bir kadın olarak hayatıma yön verecek ne bulabilirim ki diye sordum kendime…

Kapısından içeri girdiğiniz an sanatla buluşuyorsunuz sanki.

Biraz gezdiğiniz de sizi el emeği ürünler karşılıyor. Hep karşılaştığımız resim, müzik, spor kurslarının yanı sıra oldukça farklı kurslar dikkat çekiyor.

Türk Mutfağı atölyesi, Butik Pastacılık, Avangart Giysi Tasarım Kursu, Cam füzyon, Kaligrafi, Giyim Üretimi, Çini dekorlama, Halı dokuma, Tığ Dantel, Ahşap Boyama, Tefsir, Kur’an-ı Kerim Filografi, Yöresel Hamur İşleri, Ofis Programları, Çini Dekorlama, Çeyiz Ürünleri, Pratik Dikiş, Seramik, Dini Değerler Eğitimi, Bilgisayar Kullanımı ve daha neler neler var bu merkezlerde.

****

Üstelik kadınların çocukları ile gelmelerine imkan sağlanıyor.

Kursa gelen anneler 3-6 yaş aralığında bulunan çocuklarını da yanlarında getirerek aldıkları kurs süresince çocuklarının da merkez içerisindeki okul öncesi eğitim alanlarında özel eğitmenler eşliğinde kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak eğitim almalarını sağlıyor.

Oldukça ince ve güzel düşünülmüş.

Merkez 1 yıl boyunca aktif olarak kadınlara hizmet ederken yaz aylarında bunalan sıkılan çocuklar içinde kapılarını açıyor.

Açılan kurslarda 7 yaş ve üzeri çocuklar ilgi duydukları alanlarda kendilerini geliştirebiliyor.

Kadın Aktivite Merkezi yetkilisi Leyla Hanım ile yaptığımız sohbette kadınların kurslar sayesinde iyi bir psikolojiye sahip olduğunu ve olumlu dönüşler aldığını söyleyerek “Kursiyerlerimizin birçoğu burayı bir rehabilitasyon merkezi olarak görüyor. Çok güzel şeyler başarmışız. Bunları da görmek ve duymak çok güzel” dedi.

****

Yaş sınırı olmayan merkezde 80 yaşında teyzeler bile kendilerine iyi gelen kurslara katılım sağlıyor. Ayrıca gelen kursiyerlerden birçoğu zamanında içinde kalan veya yapmaya cesaret edemediği şeyleri aşıyor bu kurslarda.

Hatta öğrendikleriyle hobi olarak başladığı işte ticarete atılarak kazanç sağlıyor, aile ekonomisine katkı sunuyor.

Bizzat gidip gördüğüm bu merkezlerin imkanları oldukça fazla.

Her kadının mutlaka uğraması, görmesi ve çevresine anlatması gereken bir merkez…

Her mahallede olmasıysa ayrı bir avantaj, ayrı bir incelik, ayrı bir güzellik.

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası