banner
Gündem

Kan bağışına Aksaray’da ilgi yoğun

Türk Kızılay’ı tarafından Aksaray’da düzenlenen kan bağışı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Aksaray halkının kan bağışına en iyi desteği veren illerden olduğunu söyleyen Dr Bekir Tartıcı, 15 Temmuz Milli İrade..

Kan bağışına Aksaray’da ilgi yoğun
banner

Türk Kızılay’ı tarafından Aksaray’da düzenlenen kan bağışı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Aksaray halkının kan bağışına en iyi desteği veren illerden olduğunu söyleyen Dr Bekir Tartıcı, 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda 1 ay boyunca Kızılay ekiplerinin kan bağışı toplayacağını belirtti.

Tartıcı; “İlk günününüz olduğu için oldukça yoğunuz. İç Anadolu bölgesinde en duyarlı İl Aksaray diyebiliriz. Kan acil değil sürekli ihtiyaç olduğu için tüm bağışçılarımızı bekliyoruz. Kan vermenin bulaşıcı hastalıklarında önüne geçebiliyor. Hepatit b, hepatit c, AIDS ile frengi hastalığına bakılıyor. Bu hastalıklardan birisi varsa kanı veren kişiye hemen ulaşılıyor ve bilgi veriliyor. Bu yönden de çok önemli ve anlamlı bir işe de vesile oluyoruz”dedi.

‘KÖK HÜCRE BAĞIŞI, BİR KİŞİYE HAYAT OLABİLİRSİNİZ’

Kan bağışının yanında Lösemi hastaları için kök hücrenin de çok önemli olduğunu vurgulayan Tartıcı,  “Bağışlarımız oluyor fakat şehirlerimizde yeterli değil. Bağışları yükseltirsek daha fazla hastayı kurtarabiliriz. Bende 2016 yılında kök hücre bağışında bulundum. Şu ana kadar kimseye uyumlu olmadı. Uyumun çok zor olması nedeniyle daha fazla insanın bağışın olması gerekiyor. Belki aramızdan 1 kişinin bile kök hücresi uyumlu olursa bir çocuğumuzu daha kurtarabiliriz.  İnanın bu tarifsiz bir duygu oluyor. LÖSEV servisinde çalıştım. Orada ailelerini çaresizliğine de birçok kez şahit oldum. Duyarlı insanların bağışları ile kurtulan hastalara da tanık oldum. Kök hücre bağışının kesinlikle vücuda zararı yok. Bir kişinin hayatını kurtarmak paha biçilemez bir duygu olduğunu insanlarımıza bire bir anlatıyoruz. Aksaray’ halkından kan bağışının yanında kök hücre bağışına destek bekliyoruz” diye konuştu. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

 

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası