banner
Gündem

Kaset müzesi ilgi görüyor

Aksaray’da yarım asırdır kasetçilik yapan 75 yaşındaki Zülfikar Kılıç kaset satışını bırakıp işletmesini müzeye çevirdi. İşletmesinde Zeki Müren, Selami Şahin, Orhan Gencebay, Barış Manço, Cem Karaca, Neşet Ertaş ve Neşe..

Kaset müzesi ilgi görüyor
banner

Aksaray’da yarım asırdır kasetçilik yapan 75 yaşındaki Zülfikar Kılıç kaset satışını bırakıp işletmesini müzeye çevirdi.

İşletmesinde Zeki Müren, Selami Şahin, Orhan Gencebay, Barış Manço, Cem Karaca, Neşet Ertaş ve Neşe Karaböcek’in yanı sıra birçok duayen ses sanatçısının kasetleri yer alıyor.

Yaklaşık 6 bin kaset arşivlediğini söyleyen Kılıç, “Kaset satışı bitince bende işletmemi müzeye çevirdim. Günlük normal bir esnaf gibi buraya gelip müzemi açıyorum. Gelen vatandaşlarla beraber burada hem müzik dinliyor hem de sohbet ediyoruz. Çarşamba günleri de Salıpazarı içindeki Çarşamba günleri bit pazarına gidip oradan da koleksiyonumda eksik olan kasetleri alıyorum. Müzeme getirip kasetleri seri halinde diziyorum. En büyük hobim burası. Dükkan içi tamamen dolduğu için dışına da Neşet Ertaş köşesi ve Aksaray’ımızın yerel sanatçılarının resimlerini asarak onlara ayrı bir köşe yaptım. Amacım para kazanmak değil, gençlere müziği sevdirmek. Birçok sanatçının eserini de kendim burada naçizane okuyorum” diye konuştu. Foto-Haber:Ali FURAT

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası