banner
Esnaf

‘Kişi sevdiği işi yapmalı’

Aksaray’da meze kültürünün öncü işletmelerinden Best Flawor işletmesinin sahibi Feride Sürücü Atak beden eğitimi öğretmenliğinden girişimciliğe giden yolculuğunu gazeteniz Egemen’e anlattı. Gıda sektöründe uzun yıllar çalışıp bu işten devam etmeye..

‘Kişi sevdiği işi yapmalı’
banner

Aksaray’da meze kültürünün öncü işletmelerinden Best Flawor işletmesinin sahibi Feride Sürücü Atak beden eğitimi öğretmenliğinden girişimciliğe giden yolculuğunu gazeteniz Egemen’e anlattı.

Gıda sektöründe uzun yıllar çalışıp bu işten devam etmeye karar verdiğini söyleyen Atak, “Beden eğitimi öğretmeniyim ama bu sektörde uzun yıllardır çalıştığım için böyle bir tercih yaptım.Fastfood ve soğuk meze işine girerek sevdiğim işi yapmaya başladık.

Yemek işin çok seviyorum, mutfak işlerine bayılıyorum yani bunu yapmak ayrı bir mutluluk katıyor bana. Dediğim gibi beden eğitimi öğretmeniyim spor yapmayı da çok seviyorum fakat yemek yaparken daha mutlu olduğumu fark ettim ve böyle bir tercih yaptım. Bu işletmeyi açalı 9 ay oldu.Kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz, sürekli ürün portföyümüzü genişletmek için çabalıyoruz. Müşterilerimize elimizden geldiğince en iyi hizmeti verme gayretindeyiz. Aksaray halkı meze kültürüne zincir marketlerden ötürü alışmış durumda. Bizi bu zincir marketlerden ayıran en büyük özelliğimiz ise ürünlerimizin günlük olarak taze çıkması. Çeşitliliğin fazla olması. Dondurulmuş ürün tercih etmeyen müşterilerimizin de ilk durağı biz oluyoruz” dedi.

‘MEZE KÜLTÜRÜNÜN ALKOLLE ÖZDEŞLEŞTİRİLMESİ YANLIŞ’

Meze kültürünü ev hanımlarına ulaştırmayı amaçladıklarını belirten Atak, “Bazı müşteriler gelip soruyorlar bize mesela burada alkol satışınız yok değil mi diye. İçki satılıyorsa almayalım buradan diye düşünüyorlar tabi haklı tarafları var fakat meze kültürünün alkolle özdeşleştirilmesini yanlış buluyorum. Bizim asıl ulaşmak istediğimiz kitle ev hanımları. Şimdi şöyle, tabi ev hanımlarımız yaprak sarmalarını yapıyorlar, ana yemeğin yanına bir şeyler yapıyorlar ama aslında onların tüketimi daha fazla kadın günlerinde zaten günler tamamen meze üzerine bildiğiniz üzere. Onlara alıştırmaya çalışıyoruz tabi yavaş yavaş alışmaya da başladırlar” diye konuştu. Foto-Haber: Kamil İPEKLİ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası