banner
Gündem

‘Kredileri faizsiz olarak en az 2 yıl ertelenmeli’

Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, Yeşilkent ve Kutlu Köyünde medyada gelen dolu afeti ile ilgili TBMM kürsüsünden açıklama yaptı. Afetten etkilenen bölgelerde Tarım Kredi ve Ziraat Bankası kredi ödemelerinin en az..

‘Kredileri faizsiz olarak  en az 2 yıl ertelenmeli’
banner

Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, Yeşilkent ve Kutlu Köyünde medyada gelen dolu afeti ile ilgili TBMM kürsüsünden açıklama yaptı.

Afetten etkilenen bölgelerde Tarım Kredi ve Ziraat Bankası kredi ödemelerinin en az 2 yıl ertelenmesi gerektiğini aktaran Yaldır, “Sigortasız tarım arazilerinin zararları karşılamalı. Tohum gübre mazot ve ilaç desteği verilmeli. Tarsim’de CKS zorunluluğu kaldırılmalı. Tarsim sigortası teşvik edilip, zorunlu hale getirilmeli”  dedi.

Yaldır konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Geçtiğimiz Cumartesi günü seçim bölgem Aksaray’ımızın Yenikent Kasabası ve Kutlu Köyü civarında etkili olan dolu afeti sebebiyle binlerce dönüm ekili tarım arazisinde büyük hasar meydana geldi.  Bu afetten dolayı çiftçilerimiz baba gördükleri devletimizden evlatları olarak yardım bekliyor. Türk çiftçisi özellikle son yıllarda maruz kaldığı zam sağanaklarından ve ekonomik tufanlardan fazlasıyla etkilenmiş durumda. Küresel iklim değişikliği sebebiyle ülkemizde yaşanan meteorolojik afetler de tıpkı ekonomik afetler gibi can yakıyor. Zarar gören çiftçilerimize öncelikli olarak Tarım Kredi ve Ziraat Bankası kredileri faizsiz olarak en az 2 yıl ertelenmeli, Sigorta kapsamında olmayan tarım arazilerinin de zararları karşılanmalı, mağdur olan çiftçilerimize tohum, mazot, gübre ve ilaç desteği sağlanmalıdır. Ayrıca küresel iklim krizine bağlı olarak ülkemizde de gelecekte yaşanması muhtemel afetlerden üreticilerimizin en az zararla karşılaşması için Tarsim sigorta kapsamı genişletilmelidir. Sigorta yapılmasına engel teşkil eden başta ÇKS zorunluluğu gibi şartlar ortadan kaldırılmalı ve tarsim sigortası üreticilerimize teşviklerle zorunlu hale getirilmelidir.” (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası