banner
Gündem

Kumbuzoğlu; ‘Öğrencilerimizi teknolojiyle buluşturmalıyız’

Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesine robotik kodlama sınıfı ve bilgisayar laboratuvarı açıldı. Açılışa Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, iş insanı Hakan Ülkü ile öğretmenler..

Kumbuzoğlu; ‘Öğrencilerimizi teknolojiyle buluşturmalıyız’
banner

Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesine robotik kodlama sınıfı ve bilgisayar laboratuvarı açıldı. Açılışa Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, iş insanı Hakan Ülkü ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İş insanı Ünlü’ye katkılarından dolayı teşekkür eden Kumbuzoğlu, “Ahmet Cevdet Paşa ismi Osmanlı tarihinde çok önemli bir isim. Kendisi tarihimizin sosyoloğu ve hukukçusudur. Büyük bir devlet adamının isminin taşıdığı bu okulda, başarılı öğrencilerinin bulunması bizleri de heyecanlandırdı. Her yıl okulumuz başarı grafiğini artırıyor. Özellikle üniversite seçme sınavlarında muhteşem başarılarını görüyoruz. Türkiye’nin rengi, Aksaray’ın grubu olan bir okulumuz” dedi.

‘ŞEHRİMİZDE 15 TANE ROBOTİK KODLAMA SINIFIMIZ OLDU’

Türkiye çapında öğrencilerin bilgi ve teknolojiyle buluşturulması gerektiğini belirten Kumbuzoğlu, “Teknoloji anaokullarına kadar indi. Çocuklarımızın eğitime başlar başlamaz teknolojiyle buluşması gerekiyor. Robotik kodlama gençlerimizin beyninin daha iyi çalışmasını sağlıyor. Analitik yeteneğinin gelişmesi gerekiyor, yorum kabiliyetinin yeteneğinin gelişmesi gerekiyor. Robotik kodlamanın daha da gelişmesi lazım. Aksaray merkez ve ilçelerimizde 15 tane robotik kodlama sınıfımız var. Bu açtığımız sınıf Aksaray’a ve gençlerimize hayırlı uğurlu olsun. Bu sayıyı daha da artıracağız” diye konuştu. Foto-Haber :Erkan ALTUNTAŞ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası