banner
Gündem

Kuran-ı Kerim’i bir günde baştan sona ezbere okudu

Aksaray İl Müftülüğüne bağlı Selçuklu Kuran Kursu öğrencisi olan ve hafızlığını tamamlayan 16 yaşındaki Ahmer Yasin Omuk, Ulu Camii’nde Sabah namazında başlamak suretiyle Kuran-ı Kerim’i Fatiha suresinden, Nas suresine kadar..

Kuran-ı Kerim’i bir günde baştan sona ezbere okudu
banner

Aksaray İl Müftülüğüne bağlı Selçuklu Kuran Kursu öğrencisi olan ve hafızlığını tamamlayan 16 yaşındaki Ahmer Yasin Omuk, Ulu Camii’nde Sabah namazında başlamak suretiyle Kuran-ı Kerim’i Fatiha suresinden, Nas suresine kadar ezbere okuyarak Aksaray’da bir ilki gerçekleştirdi.

İl Müftüsü Veysel Işıldar, hafızlığa adım atan Omuk’u tebrik ederek, “Şükürler olsun. Kuran’ın bir ayetinde Cenab-ı Allah buyuruyor ki; ‘Kuran’ı biz indirdik, onu biz muhafaza edeceğiz.’ Cenab-ı Hak, kainatta yarattığı her şeyi bir sebebe bağlamış. Kuran, Allah’ın peygamber efendimiz vasıtasıyla insanlığa gönderdiği en büyük mucizedir. Kuran, sürekli okunan, tekrar edilen, ibadet edilen, amel edilen böyle bir mucizedir. Dolayısıyla yeryüzünde Kuran kadar ezberlenen, hafızalarda muhafaza edilen başka bir metin de yoktur. Gerek ilahi menşeli olsun, gerekse de insan mahsulü olan, içinde hükümler olan, kendisiyle ibadet edilen, böyle bir metin olmamıştır ve olmayacaktır. Bu sadece Allah’ın, Kuran-ı Kerime mahsus kıldığı insanlık alemine büyük bir lütfüdür” diye konuştu. (Haber Bülteni)

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası