Esnaf

‘Kuru temizleme artık lüks değil ihtiyaç’

İNSANLIK YOK OLMADIKÇA KAYBOLMAYACAK BİR MESLEK Aksaray’da uzun yıllardır kuru temizleme sektöründe faaliyet gösteren Osman Oğuz,“1990’dan beri aktif olarak kuru temizleme işi ile uğraşıyorum.  Baba mesleği olduğu için onun yanında..

‘Kuru temizleme artık lüks değil ihtiyaç’
banner

İNSANLIK YOK OLMADIKÇA KAYBOLMAYACAK BİR MESLEK

Aksaray’da uzun yıllardır kuru temizleme sektöründe faaliyet gösteren Osman Oğuz,“1990’dan beri aktif olarak kuru temizleme işi ile uğraşıyorum.  Baba mesleği olduğu için onun yanında yetiştik. Bu mesleğin içinde büyüdüğümüz için küçüklükten beri ister istemez içinde bulduk kendimizi. Liseyi bitirdikten sonra üniversite sınavlarında iyi bir puan alamayınca, hem baba mesleği hem de bildiğim iş diyerek girdim ve o gün bu gündür işimin başındayım. İşimden oldukça memnunum yani insanlık kıyafet giydikçe ölmeyecek bir meslek” diye konuştu.

‘KIYAFETLERE HİÇBİR ZARAR GELMEDEN TEMİZLİĞİNİ YAPIYORUZ’

Kuru temizleme ücretleri hakkında bilgi veren Oğuz, “Takım elbise 150 lira, tek ceket 100 lira, palto 200 lira öte yandan insanların özel günlerde kullanacakları gelinlik, bindallı ve nişan kıyafetlerinin de temizliğini yapıyoruz onlarında fiyatları değişik tabi. Çevre illere göre şu an en uygun fiyattan temizliği biz yapıyoruz. Normalde 250 lirayken takım elbise temizliği ben 150 liradan yapıyorum. Tabi her ay aldığımız temizlik ürünlerinin malzemelerin fiyatları değişiyor fakat buna rağmen işçiliğimizden ödün vererek fiyatlarımızı makul tutmaya çalışıyoruz. Çünkü kuru temizleme artık lüks değil ihtiyaç. Son zamanlarda kaz tüyü giysiler moda oldu buda bize yaradı diyebilirim. Çünkü bu tarz kıyafetlerin temizliği evde imkânsız gibi bir şey özel ilgi istiyor. Biz burada özel işlemlerle kıyafetlere hiçbir zarar gelmeden temizliğini yapıyoruz” dedi.

‘TÜM LEKELERİ ETKİLİ BİR ŞEKİLDE ÇIKARIRIZ’

Kuru temizlemenin sağlık açısından önemini vurgulayan Oğuz, “Şu anda evlerde kullanılan temizlik ürünlerinin hemen hemen hepsi kimyasal. Kuru temizleme, kıyafetlerde ki toz, polen ve diğer alerjenleri temizleyerek alerjik reaksiyon riskini azaltır. Kıyafetlerde biriken bakteri ve mikroplar temizlik sürecinde ortadan kaldırılır. Çamaşır makinesinin çıkaramadığı lekeleri etkili bir şekilde çıkarır ve renkleri canlandırır buda giysilerin daha uzun ömürlü olmasına katkı sağlar. Bazı kumaşlarda suyla yıkanmaya uygun olmayabiliyor, kuru temizleme özel kumaşlara da zarar vermeden temizlik sağlıyor” diyerek sözlerini tamamladı. Foto-Haber: Kamil İPEKLİ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası