banner
Gündem

Madımak köylü kadınların mevsimlik ek geliri oldu

Aksaray’ın yöresel lezzetleri arasında bulunan ve yayla ile meralarda kendiliğinden yetişen madımak otu, yöre kadınlarının geçim kaynağı oldu. Alayhan köyündeki kadınlar tarafından özenle toplanarak pazara getirilen madımak otu, kilosu 80-90..

Madımak köylü kadınların mevsimlik ek geliri oldu
banner

Aksaray’ın yöresel lezzetleri arasında bulunan ve yayla ile meralarda kendiliğinden yetişen madımak otu, yöre kadınlarının geçim kaynağı oldu.

Alayhan köyündeki kadınlar tarafından özenle toplanarak pazara getirilen madımak otu, kilosu 80-90 liradan satışa sunuluyor.

Semt pazarlarında madımak otu satan Merve Çelik, baharla birlikte doğada yetişen madımak bitkisini tek tek toplayıp satışa hazır hale getirdiklerini söyledi.

Köyde tüm kadınların madımağı toplayıp sattığını dile getiren Çelik, “Madımak ile bayanlar evlerinde lezzetli yemekler yapıyor. Madımak, kurutularak ya da konservesi yapılarak yoğurtla birlikte tüketilebiliyor. Biz de pazarda satışını yaparak geçimimize katkı sağlıyoruz. Taze ve doğal madımağımıza ilgiden de oldukça memnunuz. Bu yıl bahar mevsiminin güzel geçmesi sonrası biz köylü kadınlarının da yüzünü güldürdü” diye konuştu. Foto-Haber: Ali FURAT

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası