banner
Esnaf

Mantar kırmızı ete alternatif oluyor

Aksaray cumartesi pazarında yerli üretim mantar satışı yapan Uğur Aslan artan et fiyatlarından ötürü mantara talebin yoğun olduğunu söyledi. İnsanların protein ihtiyaçlarını son dönemde en fazla mantardan karşıladığını dile getiren..

Mantar kırmızı ete alternatif oluyor
banner

Aksaray cumartesi pazarında yerli üretim mantar satışı yapan Uğur Aslan artan et fiyatlarından ötürü mantara talebin yoğun olduğunu söyledi.

İnsanların protein ihtiyaçlarını son dönemde en fazla mantardan karşıladığını dile getiren Aslan, “Etin pahalı olması mantara olan ilgiyi artırdı. Et ile hemen hemen aynı besin değerlerine sahip olduğu için ete alternatif olarak vatandaşlar mantar tüketiyor. Bizim mantarlarımız günlük olarak toplanıyor. Geceden toplanır sabah tezgahımıza konur. Beklemiş mantarda böyle gözükmez zaten. Mantarlarımızın hepsi yerli üretim. Dışardan ürün satmıyoruz. Ürünlerimizi Yapılcan köyü, Altınkaya köyü ve Ortaköy ilçesinde ki üreticilerimizden temin ediyoruz. Fiyatlar 70 liradan başlıyor. İstiridye mantarının kilosu ise 100 liradan başlıyor” diye konuştu.

İyi bir lif, protein, vitamin ve mineral kaynağı olan istiridye mantarlarının, aynı zamanda güçlü bir antioksidan kaynağı olduğunu belirten Arslan, “Yapılan araştırmalara göre hücresel hasarlara karşı bir bariyer oluşturduğu söylenen istiridye mantarlarını düzenli bir şekilde tüketmek, yüksek tansiyon ve kolesterol gibi kalp hastalığına sebep olan risk faktörlerini de azaltıyor. Kan şekerini düzenleyen istiridye mantarı aynı zamanda bağışıklık sisteminin güçlenmesine de yardımcı oluyor” dedi. Foto-Haber: Kamil İPEKLİ

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası