banner
Gündem

Maraş ile Adıyaman’da hayat normale dönüyor

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerin yıl dönümünde Hasene Vakfı Aksaray şubesi Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta bulunan konteyner kentlerini ziyaret etti. Gazeteniz yazı işleri müdürü..

Maraş ile Adıyaman’da hayat normale dönüyor
banner

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerin yıl dönümünde Hasene Vakfı Aksaray şubesi Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta bulunan konteyner kentlerini ziyaret etti.

Gazeteniz yazı işleri müdürü Şeyda Coşar ve muhabir Erkan Altuntaş’ın da katılım sağladığı ziyarette, konteynerda kalan vatandaşlar ve şehir esnafları ile görüşmeler gerçekleştirildi.

‘GÖNÜLLERİNE VE DUALARINI ALDIK’

Hasene Vakfı Aksaray Şube Başkanı Cem Elibol, Kahramanmaraş depremlerinin yıldönümünde Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta bulunan Hasene Vakfı konteyner kentlerini 50 kişilik gönüllü grup ile   ziyaret ettiklerini söyledi.

“Hayatın en kısa zamanda normale dönmesi için depremzede kardeşlerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” diyen Elibol, “Hasene Vakfı Aksaray Şubesi olarak kardeşlerimizi depremin yıl döneminde ziyaret edip, gönüllerini ve dualarını almak için Adıyaman ve Kahramanmaraş’ı ziyaret ettik. Gönüllülerimizin gönderdiği hediyeleri takdim ettik. Hayatın en kısa zamanda normale dönmesi için onlara destek olduğumuzu gösterdik. Ziyaretimize 50 kişi katılım sağladı.  Depremin ilk gününden bugüne onların her zaman yanındayız.  Yüreğimiz bir atıyor. Elimizden geldiği kadar desteklerimiz devam edecek. Adıyaman’da 250 konteynerimiz var. Bunun 250 tanesi yaşam alanı olarak 30 tanesi ise diğer ihtiyaçlar için kullanılıyor. Hasene tarafından AFAD iş birliğinde hizmet vermeye devam ediyoruz. Burada ilkokulumuz ve ana sınıfımızda var. Kadınlara yönelik halk eğitim kurslarımızı da açıyoruz” dedi.

Adıyaman’da konteyner kenti OSB bölgesine kurduklarını ifade eden Elibol, “Burada kalan vatandaşlarımızın iş imkanlarını da gözeterek sanayinin yakınlarında konteyner kentimizi kurduk. Bir önce Adıyaman’ın ayağa kalkması hedefledik. Burada yaşayan vatandaşlarımızın yüzde 80’i OSB’de çalışıyor” dedi.

‘ONLARIN HER ZAMAN YANINDAYIZ’

Elibol geziye destek veren başta Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’e ve Hasene Vakfı gönüllülerine teşekkür etti. Elibol, “Depremzede kardeşlerimizin bizlere her zaman ihtiyacı var. Elimizden geldiği kadar maddi ve manevi olarak onların yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Foto: Şeyda COŞAR/ Haber: Erkan ALTUNTAŞ   

banner

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

banner


ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL


flf motor enerji bilişim ltd. şti. web yazılım tasarım ucuz çelik ev prefabrik site fiyat konteyner bungalov tiny house program web sayfası